avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract Vanzare-Cumpărare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract Vanzare-Cumpărare

Bună ziua,

Daca fac un contract de vânzare la un teren pe o perioadă de 9(nouă) luni, pentru care pun ipotecă în favoarea mea.
Vă rog să îmi spuneți ce clauze pot adăuga în contractul de vânzare pentru ca, cumpărătorul care constuiește un imobil să nu poată să închirieze sau să înstrăineze construcția.
De asemenea vă rog să îmi spuneți dacă este bine, ca în actul de vânzare cupărătorul să menționeze că poate să intabuleze în cartea funciară pe numele său construcția.

Vă muțumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:09, 24 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Incercati sa vedeti mai departe decat exprimarea userului. Situatia este asa:
- un vanzator (userul) vinde un teren cu plata la termen (9 luni);
- cumparatorul, intra in posesia terenului, apoi construieste o cladire - cladirea este a lui normal, a cumparatorului, caci el a construit-o (in 8 luni);
- apoi acesta (cumparatorul terenului - pe care inca nu l-a achitat) vinde cladirea unui tert si da draq terenul (nici nu il mai intereseaza de el), ia banii si pa si la gara, nu mai plateste nici banii (restul de pret) vanzatorului de teren;
Vanzatorul de teren (userul) ramane cu un drept de ipoteca si cu o promisiune de cumparare pentru un teren pe care atunci (in viitor) se va afla o cladire, construita si vanduta legal, unui tert de buna credinta. Ce sa faca vanzatorul de teren (userul nostru) ca sa aibe garantia ca isi incaseaza banii? Asta este rostul topicului.

P.S. Si va mai repet o data, nu are ce cauta superficia aici, ca isi bate cuie in talpa cu superficia aia, caci cumparatorul transmite mai departe dreptul de superficie catre tert si vanzatorul de teren (userul) ramane proprietar pe teren si cu superficia data la altii.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare a cheltuielilor cu lucrarile neefectuate de executant si a penalitatilor de intarziere CristianC81 CristianC81 Buna ziua, Am incheiat recent un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil nefinalizat (casa de locuit). In contract a fost specificat ca executantul ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)