Daca fac un contract de vânzare la un teren pe o perioadă de 9(nouă) luni, pentru care pun ipotecă în favoarea mea.
Vă rog să îmi spuneți ce clauze pot adăuga în contractul de vânzare pentru ca, cumpărătorul care constuiește un imobil să nu poată să închirieze sau să înstrăineze construcția.
De asemenea vă rog să îmi spuneți dacă este bine, ca în actul de vânzare cupărătorul să menționeze că poate să intabuleze în cartea funciară pe numele său construcția.
Incercati sa vedeti mai departe decat exprimarea userului. Situatia este asa:
- un vanzator (userul) vinde un teren cu plata la termen (9 luni);
- cumparatorul, intra in posesia terenului, apoi construieste o cladire - cladirea este a lui normal, a cumparatorului, caci el a construit-o (in 8 luni);
- apoi acesta (cumparatorul terenului - pe care inca nu l-a achitat) vinde cladirea unui tert si da draq terenul (nici nu il mai intereseaza de el), ia banii si pa si la gara, nu mai plateste nici banii (restul de pret) vanzatorului de teren;
Vanzatorul de teren (userul) ramane cu un drept de ipoteca si cu o promisiune de cumparare pentru un teren pe care atunci (in viitor) se va afla o cladire, construita si vanduta legal, unui tert de buna credinta. Ce sa faca vanzatorul de teren (userul nostru) ca sa aibe garantia ca isi incaseaza banii? Asta este rostul topicului.
P.S. Si va mai repet o data, nu are ce cauta superficia aici, ca isi bate cuie in talpa cu superficia aia, caci cumparatorul transmite mai departe dreptul de superficie catre tert si vanzatorul de teren (userul) ramane proprietar pe teren si cu superficia data la altii.