avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dificila?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dificila?

Buna ziua.
Sa va prezint situatia.Suntem 3 frati,iar parintii nostri au decedat.Dorim sa facem succesiunea dupa bunurile parintilor.Avem mai multe proprietati,pe care parintii nostri ni le-au lasat verbal ca mostenire.Din cei 3 frati,unul renunta la tot,iar cei doi raman asa:
1.unul cu un apartament si pamant la tara
2.unul cu casa la tara si pamant la tara.
Intrebarea mea este,daca fratele meu poate sa faca succesiunea doar pe apartament(el locuind acolo,dintotdeauna,el l-a si achitat),eu neavand nici o pretentie,doar ca eu nu am posibilitatea financiara in acest moment sa fac succesiunea pentru partea mea.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:07, 22 Februarie 2015
Conf.art.1.101 NCC-Sub sanctiunea nulitatii absolute,optiunea succesorala este indivizibila si nu poate fi afectata de nicio modalitate.Asta inseamna ca,ori acceptati mostenirea in totalitatea ei,ori renuntati la mostenire in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)
Mostenire si titlu de proprietate Luminita Mihaela Luminita Mihaela Buna ziua. In anul 1995, cand s-a facut tiltul de proprietate pt o suprafata de 9 ha, la proprietari a fost trecut strabunicul meu (decedat in 1983)si ca ... (vezi toată discuția)