avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare 1/2 din apartament detinut in coproprietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare 1/2 din apartament detinut in coproprietate

Buna ziua,

As avea urmatoarea intrebare- mama si tatal meu sunt coproprietarii unui apartament de 3 camere, ambii aparind pe actul de proprietate si fiecare din ei platind impozit separat pe apartament. Ei nu se mai inteleg si mama mea ar dori sa isi vinda partea ei de o jumatate dar tatal nu este de acord. Poate mama mea sa isi vinda partea sa de 1/2 fara a initia un divort? Daca da, ce trebuie sa faca?

Multumesc
Sorin

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 27 Februarie 2015
Trebuie specificata cota. E posibil si fara divort.
AVLIL a scris:

Trebuie specificata cota. E posibil si fara divort.

Este posibil chiar daca tatal refuze sa se implice sau e posibil numai cu acordul ambilor?
Nu mai apasati pe "citeaza" cand raspundeti.
Daca tatal nu e de acord, partajul se va face in instanta, tatal va fi citat, daca nu se prezinta, se judeca in lipsa. Partajul se va face fara acordul tatalui, insa va costa mai mult si va dura mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rugămintea să îmi clarificați și mie noțiunea de indiviziune, respectiv ce înseamnă ieșirea din indiviziune prin partaj voluntar sau judiciar Jurindex Jurindex Bună ziua! Am rugămintea să îmi clarificați si mie notiunea de indiviziune, respectiv ce inseamna iesirea din indiviziune prin partaj voluntar sau ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parintele adrianaungureanu adrianaungureanu buna ziua!am sa istorisesc pe scurt problema mea.parintii mei nu s-au inteles niciodata,desi,nici nu au divortat.multe probleme pleaca de la tatal meu care nu ... (vezi toată discuția)
Cota parte apartament-proceduri si drepturi Cradu85 Cradu85 Buna. Parintii mei sunt divortati dar inca au un apartament asupra caruia nu au facut partaj. Tata vrea sa imi vanda mie cota lui din acest apartament. Care ar ... (vezi toată discuția)