avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Descrierea imobilului din CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Descrierea imobilului din CF

Ma confrunt cu urmatoarea problema referitoare la descrierea imobilului din CF. Redau in ordine cronologica toate documentele pe care le detin:

- Am extrase CF vechi din 1974 cand parintii au cumparat imobilul, cu contract si intabulare. Descriere imobil in foaia A din aceste extrase: casa curte intravilan, gradina intravilan – am contractul si toate planurile cadastrale de atunci necesare instrainarii.

- In 2000 intervine succesiunea prin mostenire de la parinti. Descriere imobil in Certificat mostenitor: casa de lemn, gradina (rezulta ca asa figura in extrasul CF al notarului!)

- Am un extras CF din 2002, cu descriere in foaia A: casa si curte, gradina

- In 2009, au venit sa faca masuratori pentru cadastru general– am o chitanta OCPI cu 20 lei, cod 773 (???)

- Am un extras CF informatizat din 2010, necesar atunci pentru inchiriere o camera. Descriere imobil: casa de lemn, gradina

- Am luat copia intregii CF, unde in coala A este 2. casa de lemn, gradina (care este o traducere din maghiara a A1 de deasupra). Din inscrierile in partea B a cartii, rezulta ca pozitia A2 a fost inscrisa in urma unei dezmembrari si vanzari din 1937!!! Din stampila de pe prima foaie, aflu ca s-a facut conversia in CF informatizata in E-Terra in baza unei cereri care, culmea!, are acelasi nr. si data cu cererea mea pentru extras CF din 2010!

In concluzie, fiecare scrie ce vrea in extrasele CF, cand una, cand alta??? Cine a gresit???

Daca parintii mei au cumparat in 1974 casa curte intravilan si gradina intravilan, de ce nu a ramas asa si dupa aceea, precum si dupa informatizarea si conversia CF?

Ce trebuie sa fac pentru a corecta? In noul regulament se spune ca “Rectificarea conversiei reprezintă un proces diferit de rectificarea înscrierilor din cărţile funciare”, dar se pare ca se face doar din oficiu.
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 19:26, 28 Iunie 2015
Pentru actualizarea adresei stradale este necesar tot un act administrativ, adeverinta eliberata de primarie privitoare la adresa.
Probabil acest lucru nu s-a putut face in 2010 prin documentatia cadastrala pentru ca nu a existat acest act administrativ.
Deci pentru descrierea imobilului si actualizarea adresei stradale va trebuie acte justificative iar BCPI face aceste notari/actualizari la cererea persoanei ineresante.
florin_bv223 a scris:

Daca ati facut copii dupa foaia A a carti funciare, iar in carte este trecut,, casa de lemn, gradina,, atunci inseamna ca la eliberarea extraselor din 1974 si 2002 s-a produs greseala
( nu s-a facut transcrierea din CF).
In 2010, cand s-a facut conversia in CF electronic, transcrierea pozitiei s-a facut corect dupa CF-ul de hartie.
Asadar cred ca descrierea initiala si cea actuala de ,, casa de lemn,, sunt corecte.
Deci pentru mai multe detalii puteti apela la BCPI , iar pentru a radia din CF ,, casa de lemn,, este necesar un act administrativ ( adeverinta eliberata de primarie - radiere casa de lemn si inscriere casa)

Va rog sa-mi detaliati ce anume sa cer concret in cererea adresata catre Primarie si carui serviciu sa ma adresez? Am intrebat la Patrimoniu si m-au directionat catre Urbanism. Am intrebat la Urbanism si m-au directionat catre Arhiva Primariei. Nu am rezolvat nimic si ma tem ca poate nu am expus eu problema cum trebuie sau nu m-am adresat serviciului care trebuie. Am intrebat si pe notarul unde s-a facut succesiunea, pentru ca rezulta ca singurul extras CF pe hartie, in care apare descrierea "casa de lemn" este cel obtinut pentru succesiune in 2000. M-a programat abia luni... In toate celelalte extrase CF pe hartie (1974, 2001 si 2002) nu apare aceasta descriere, dar reapare in extrasul CF electronic din 2010. Nu inteleg de ce? In 2000, 2001 si 2002 era acelasi conducator CF la Judecatorie...adica acelasi functionar greseste doua extrase din trei! Multumesc.
La conversia CF s-a pastrat descrierea din carte funciara de pe hartie, exact ce ati constatat si dumneavoastra din copiile CF .. foaia de avere A,, casa de lemn,,
Deci e posibil ca extrasele din 1974 si 2002 sa fi fost intocmite gresit.
La BCPI actualizarea se face in baza unui act administrativ sau documentatie cadastrala.
Solicitati de primarie un certificat fiscal, vedeti cum este inregistrata casa ...
Si eventual in arhiva daca exista autorizatie de construire ( ceea ce nu cred).
Dar cu un certificat ( adeverinta) de la primarie in care sa se specifice ca pe teren este edificata o casa, nu cu structura de lemn, construita inainte de 2001, puteti actualiza descrierea din CF.
Multumesc frumos! Interesant ca la BCPI mi s-a spus ca nu se poate decat cu topograf care sa-mi masoare, etc....
este posibil sa va trebuiasca si documentatie cadastrala, daca nu aveti geometria imobilului inscrisa.

Alte discuții în legătură

Extrasul de plan cadastral dariad dariad De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si \\"Extrasul de plan cadastral de carte funciara\\" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de ... (vezi toată discuția)
O proprietate nu se poate vinde din cauza unei erori de cadastru sabin cj sabin cj Situatia sta astfel: - In 2013 am facut succesiune dupa parinti după casa părintească din municipiul LUDUS. Atunci nu s-a emis carte funciara pentru ca ... (vezi toată discuția)
Cadastru intocmit gresit - confuzie drept de folosinta / drept de proprietate sabin cj sabin cj Situatia sta astfel: - In 2013 am facut succesiune dupa parinti după casa părintească din municipiul LUDUS. Atunci nu s-a emis carte funciara pentru ca ... (vezi toată discuția)