avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere

Asociatie de proprietari a inchiriat un spatiu unei firme pentru a amplasa un cabinet stradal, cca un metru patrat, spatiu e pe proprietate comuna si banii vor fi cheltuiti pntru reparatii si imbunatatiri aduse proprietatii comune, as dori sa va intreb, ce trebuie sa platim la finante, si cum sa intocmesc o factura pentru aceasta chirie,nu am facut factura pana acum , si va rog sa ma ajutati cu raspunsuri, va multumesc anticipat, va rog sa-mi raspundeti pe adresa de email aurora_o2003@yahoo.com.
multumesc d-ule Trandafir. numai bine.

multumesc si d-ului Adrian numai bine.

multumesc d-ule Trandafir. numai bine.A am uitat sa intreb, contractul il inregistram la ANAF? si trebuie sa notificam ca folosim banii pentru reparatii si nu platim TVA? Va multumesc anticipat pentru tot.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
Adriantot, moderator
Nu trebuie sa intregistrati la ANAF contractul, faceti un Registru Fond Chirii, in care evidentiati fiecare incasare (data incasarii, numar chitanta, suma incasata) si toate cheltuieile facute din acesti bani (data,numar factura,suma cheltuita), specificand exact pe ce ati cheltuit banii.
As dori sa mai intreb, daca contractul il inregistram la ANAF? si trebuie sa notificam ca folosim banii pentru reparatii si nu platim TVA? Va multumesc anticipat pentru tot.
Ati mai intrebat, daca trebuie inregistrat la ANAF contractul si v-am raspuns ca NU, nu trebuie inregistrat, nu trebuie anuntat, nu trebuie facut decat Registru Fond Chirii, atat aveti de facut, iar suma din chirii se va regasi in Balanta.
In cazul unui control o sa verifice ce ati incasat si ce ati cheltuit din acel registru!
NU FACTURATI CU TVA!!
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2015
ContSters241232, utilizator
multumesc de raspuns d-ule thran, dar banii ii vom primi in contul de la banca al asociatiei, voi face tot asa un bilant? intr-un registru de chirii ?( scuze dar nu am mai avut un caz similar si as vrea sa stiu cum sa fac din start. sa nu gresesc.)

Alte discuții în legătură

Multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca ... maiadorina maiadorina multumesc , dar nu pricep de ce nu putem cere chirie pentru ca noi am renuntat la spatiu si asociatia administreaza 18 scari , cel putin 350 ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii la asociatia de proprietari si impozitarea M. Gradinaru M. Gradinaru Buna seara la toti Moderatorii, Consultantii si Utilizatorii acestui Forum! Sarut mana Doamnelor si Domnisoarelor! De curand am aflat de la un membru din ... (vezi toată discuția)
Acordarea de premii conducerii asociatiei Ionel Manolache Ionel Manolache Avem o disputa la nivelul Comitetului privind modul cum s-au efectuat cheltuieli din Fondul special ( chirii incasate pentru spatii comune si dobanzi bancare) ... (vezi toată discuția)