avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare cont
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare cont

In urma unui contract de inchiriere a unei terase de bloc proprietarii de pe acea scara primesc intru-n cont deschis pe numele unui proprietar din scara o suma de bani conform contractului de inchiriere.
Doresc sa stiu daca acesti bani se impoziteaza deoarece titulara de cont nu figuraza la Fisc cu niciun venit din chirii. Consider ca este o ilegalitate si ce institutie trebuie sesizata si cum?
Cel mai recent răspuns: omul70 , utilizator 20:56, 17 Martie 2015
Aceste venituri, sigur, intra prin casierie sau prin banca in fondurile asociatiei, nu se impart proprietarilor. Sau cel putin asa ar trebui, conform legii.
@atticus,
Cred ca va este clar acum ca aceste sume nu se platesc proprietarilor, insa:
- suma, sumele intrate in cont, asa cum s-a mai spus, se repartizeaza proprietarilor, proportional cu cota parte indivia de proprietate - in Situatia pe care o face as. prop.la Fd. de reparatii.
Ca sa intelegeti va dau un exemplu:
- in situatia Fd. de reparatii, dvs. ca si proprietar vi s-au adunat luna de luna o suma de 1000 lei - ca si cum dvs. i-ati fi depus cu chitanta,
Bun, acum as. prop. are de efectuat o lucrare de reparatie capitala a liftului - sa zicem, si va repartizeaza, tot in acea situatie a Fd. de reparatie, ca trebuie sa achitati suma de 1500 lei. Ei, dvs. nu achitati suma de 1500 lei, ci numai 500 - cred ca ati inteles "gimnastica"? Puteti face exercitiul pentru mai multe exemple...
Domnul atticus a inteles foarte bine situatia, aceste sume nu se duc in contul asociatiei ci in contul unei persoane fizice, iar acea persoana îi vireaza la randul ei in alte conturi deschise la indrumarea ei de ceilalti proprietari din scara respectiva.
Tocmai asta e problema ca suma se imparte in mod egal la proprietari si nu se tine seama de cotele parti indivize (intre 2 si 7%) iar acesti bani nu sunt declarati de nici un proprietar nici de titularul contului ce este trecut pe contract.
Eu sunt singurul proprietar care am refuzat sa-mi vireze acesti bani sustinand ca nu este legal ceea ce se intampla si ca banii trebuie sa ajunga in contul asociatiei fara a fi impozitati si folositi numai pentru fondul de reparatie al scarii.
Am luat legatura cu un reprezentant al firmei de telefonie informandul ca s-a infiintat saociatia de proprietari iar raspunsul lui a fost ca acel contract este legal si ca nu accepta incheierea lui cu asociatia.
Cum credeti ca pot sa indrept aceasta situatie nelegala, eu fiind mai nou desemnat vicepresedinte al asociatiei de proprietari, asociatie ce are in administrare si aceasta scara de bloc?
elga50 a scris:

Aceste venituri, sigur, intra prin casierie sau prin banca in fondurile asociatiei, nu se impart proprietarilor. Sau cel putin asa ar trebui, conform legii.

Sigur?? Nicidecum.
Adica cum "nicidecum"? De unde stiti?

Alte discuții în legătură

Amenda pentru asociatia de locatari? xib xib Buna ziua Locatarii scarii unde locuiesc au incheiat un contract de inchiriere pt un spatiu ce apartine scarii blocului cu o societate comerciala. ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii la asociatia de proprietari si impozitarea M. Gradinaru M. Gradinaru Buna seara la toti Moderatorii, Consultantii si Utilizatorii acestui Forum! Sarut mana Doamnelor si Domnisoarelor! De curand am aflat de la un membru din ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)