As dori sa imi spuneti cand un client este considerat proprietar in cel putin urmatoarele cazuri:
1. La cumpararea unui autoturism (intre 2 societati comerciale) , dreptul de proprietate al masinii este asigurat clientului doar prin factura (chiar daca aceasta nu este ahitata, inca) sau prin contractul de vanzare-cumparare?
2. Foarte multi furnizori inscriu in facturi urmatorul pasaj: " Marfa ramane in proprietatea furnizorului pana la achitarea integrala a facturii...". Este corecta o asemenea afirmatie? Dreptul de proprietate asupra marfii nu este transferat odata cu primirea marfii si a facturii?
Va multumesc.
aici imi permit sa va contrazic D-l Alberto Kurtayan, Pentru ca daca bunul mobil, in speta masina se afla in posesia cumparatorului pe proprietatea sa privata nu exista posibilitate de-a intra in posesia acestui bun decat prin Hotarare judecatoreasca, am avut o asemenea speta ......inca este in faza de cercetare dosarul ......cumparatorul un srl a achizitionat un autoturizm cu plata in 2 rate si nu achitat nici una, contractul de v-c prevedea faptul ca daca nu achita prima rata trebuie sa inapoieze masina, dar el nu vrea, pur si simplu nu vrea, masina se afla in garaj la el pe proprietatea lui privata, politia nu intra, executorul nu intra , asa ca ne judecam ca sa putem sa luam masina de pe proprietatea lui .....de 6 luni cazul este in cercetare nici macar nu a ajuns in instanta ......deci e mai complicat de recuperat un bun mobil odata intrat in posesia unei alte persoane .......
Pai nu ma contrazici deloc Analore.
In 99,999 % din cazuri autoturismele sunt parcate in locuri sau zone publice, trotuare, sosele, etc.
Am zis eu undeva ca trebuie sa intri pe proprietati private? Sau sa folosesti forta?
Folosesti finetea ta de recuperator legal si reposesii.
Si ce ai facut? Actiune in revendicare, ca sa iti dea masina inapoi?