avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin, domiciliul pe o strada cu numele ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin, domiciliul pe o strada cu numele schimbat prin HCL

Buna ziua

Socrii mei s-au mutat pe o strada noua acum 10 ani si normal si-au facut buletin pe strada respectiva, dar chiar atunci se schimbase numele strazii. Cand s-a facut contractul de cumparare strada avea numele "Amurg", dar cand s-au dus sa isi faca buletin numele strazii deja era schimbat in "Mihai Veliciu" si atunci buletinul s-a facut cu numele nou al strazii.

Ciudat este ca acum dupa 10 ani cand a expirat buletinul s-a dus sa si-l reinnoiasca cu urmatoarele acte : contractul de casa, buletinul vechi si o cerere completata dar SURPRIZA : noul buletin a iesit cu numele vechi al strazii, nume care este trecut in contractul de vanzare si nu numele actual care era trecut si in buletinul vechi.

Raspunsul pe care a primit-o a fost ca trebuie sa refaca contractul de cumparare cu numele nou al strazii. Am deci cateva nelamuriri :
1. Cum se poate ca acum 10 ani sa faca buletinul cu numele nou al strazii ?
2. Este posibila schimbarea contractului daca proprietarii vechi nu pot fi gasiti ?
3. Este normala o situatie de genul ?

Multumesc

Pentru obtinerea certificatului de nomenclatura stradala cei de la urbansm va cer extrasul CF. Daca insa obtineti extrasul CF in care va scrie ca imobilul este situat la adresa noua(cu denumirea actuala a strazi) nu mai este necesara acea adeverinta de la urbanism. Puteti solicita eliberarea CI doar pe baza extrasului CF care are valabilitate 30 de zile.
Justitiarul, de ce sa piarda omul timp si sa cheltuiasca bani? Ca sa suplineasca lipsa de comunicare intre serviciile aceleiasi primarii si indeplinirea obligatiilor pe care le au fiecare dintre ele? Din moment ce i s-a eliberat deja o CI cu noua denumire, vi se pare normal ca a doua oara sa ii ceara dovezi ca nu sta altundeva decat acolo unde a scris pe cerere ca sta? Ce raspunsuri au fost alea, sa refaca contractul de vanzare-cumparare (!!!) sau ca pe ei nu ii intereseaza ce scrie pe cerere?!
Buna ziua,

Nu cred ca o sa vina sa credeti ce pasi ne-au cerut dupa asta :O Eu inca sunt socat.

Deci sa pare ca s-a comunicat la evidenta persoanelor ca numele strazii s-a din Amurg in Mihai Veliciu(acum 10 ani), dar se pare ca s-a comunicat si faptul ca o noua strada a primit numele de Amurg(am gasit HCL prin care s-a facut numirea unei strazi noi cu acest nume in decembrie 2012).

Dupa cum va spuneam am fost trimisi sa scoate CF-ul (poc 20 RON) si SPURPRIZA pe CF apare tot strada Amurg :). Si frumos ca niste cetateni ascultatori ne-am intors la urbanism si acolo alta SURPRIZA :). Dialogul de acolo in mare :
Urbanism : pai nu va ajunge CF-ul va mai trebuie un "plan al strazii"
Noi: AAAA ... pai avem un plan al casei ... uitati aici.
Urbanism : nu asta ... un plan al strazii
Noi : si de unde iau asta ?
Urbanism : pai cautati un topograf in PiataAZ sa va faca si va sti el ce hartie sa va faca, altfel nu va pot elibera hartia
Noi : #-o :O :slap:

Si culmea este ca stand la cozile astea am mai intalnit o persoana de pe aceeasi strada in aceeasi situatie. Saracul umbla de 3 saptamani sa rezolve problema.

Nu mai inteleg cine nu a comunicat la cine, nu imi dau seama cine nu si-a facut treaba cum trebuie, dar este o situatie foarte penibila.

Multumesc
Buna ziua,

Pana nu faceti o sesizare cum v-am sfatuit n-o s-o scoateti la capat. E absurd, chiar nu mai am cuvinte. Va rog eu frumos trimiteti un e-mail aici:
depabd@mai.gov.ro
cu ce ne-ati scris noua si cu nume / date concrete, problema se va rezolva.

Ar mai fi o varianta, descarcati Anexa 14 si megeti cu ea la Evidenta din nou (zic s-o listati ca poate se fac ca nu stiu de ea si in plus trebuie completata la ghiseu):
[ link extern ]
E o declaratie pe propria raspundere care se verifica de catre politistul de la ordine publica.

Doamne fereste...

Ca sa vedeti ca semnalarea acestor abuzuri catre superiori duc la rezolvarea problemelor cititi ce ne-a scris un alt utilizator care pana nu a reclamat la DEPABD nu a reusit sa-si faca CI (alta speta insa tot asa, abuz clar):
www.avocatnet.ro/content/for...
Va asigur ca institutia trateaza cu seriozitate toate sesizarile si reclamatiile pe care le primeste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
Ares-3, moderator
Eu zic sa mergeti la primar in audienta. Din moment ce va aflati in posesia HCL-ului prin care dovediti clar schimbarea denumirii strazii, e de la sine inteles ca functionarul din cadrul SPCLEP trebuie sa reactualizeze denumirea strazii din CI-ul dvs. Este datoria celor de la urbanism sa faca cunoscuta hotararea celor de la SPCLEP. Iar cei de la SPCLEP au datoria sa trimita celor de la BJABDEP nomenclatorul stradal primit de la biroul urbanism. Daca nu exista comunicare intre serviciile primariei nu are decat nenea primarul sa-si intre in atributii si sa faca ordine. Iar cei de la Cartea Funciara trebuiau si ei sa reactualizeze denumirile strazilor pe baza HCLului, altfel pentru ce mai exista astfel de institutii...

Alte discuții în legătură

Modificare adresa ci nou lcnfrnz lcnfrnz Buna ziua, pentru ca mi-a expirat CI-ul, am depus toate actele necesare la sectia de care apartin iar CI-ul nou eliberat are adresa (din CI-ul vechi, ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire strada iulia12001 iulia12001 Buna seara! As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o situatie. Am accesat creditul Prima Casa si urmeaza chiar luni dosarul sa ajunga la fond. Ideea este ... (vezi toată discuția)
Vânzare locuință, strada unde este amplasată locuința și-a ... logicus logicus Vânzare locuință, strada unde este amplasată locuința și-a schimbat denumirea de-a lungul vremii, notarul cere o hârtie de la primărie (nu se știe de ... (vezi toată discuția)