avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme dupa divort

Adriana a intentat proces de divort ,in noiembrie 2008 ,sotului Marius, pe motive de neintelegere,nepotrivire de caracter...dupa nici 1 an de la casatorie(culpa comuna). Ei au o fetita nascuta anul trecut in august.
Divortul s-a pronuntat in februarie si ca urmare a acestuia Adriana a revenit la numele de fata, mama a preluat custodia copilului,tata plateste pensie alimentara si are voie sa-si vada copilul in saptamanile impare cate 3 ore ,doar in prezenta ei. Tatal a fost de acord cu toate acestea ,mama asigurandu-l k il va lasa sa-si viziteze copilul oricand doreste si nu-l va priva niciodata de acest drept.Astazi lucrurile stau altfel. Mama nu -l primeste nici macar acele 3 ore. In plus Marius a primit la servici o hartie prin care trebuie sa-i plateasca acesteia pensila alimentara a fetitei incepan cu luna noiembrie,luna knd a intentat proces.Lunile februarie,martie,aprilie,mai...tatal i-a dat banii mamei in mana pentru pensia copilului.Au facut cumparaturi impreuna din banii lui.Ea a uitat k a primit pensia in mana si ca omul asta a cheltuit bani cu ea prin care acum nu-i poate justifica.
El nu si-a luat nimic din casa,cu toate ca ii revenea o parte din bunuri dobandite in timpul casatoriei.
Poate el acum sa intenteze proces prin care sa:
- nu plateasca pensia pentru lunile in care i-a dat banii in mana?
-sa schimbe programul de vizita al copilului?
- sa ceara partajul bunurilor?
Are vreo sansa la judecata?
Si daca da, poate sa se reprezinte singur in instanta? sau poate sa-l reprezinte un licentiat in drept daca acesta nu este avocat?
multumesc
pensia trebuie sa o plateasca de la data cererii de divort.proba ca a platit pensie se face cu acte.pe inteles banii trebuiau trimisi prin posta sau predati pe un proces verbal.mama are obligatia sa-l primeasca la copil, daca nu cere executarea sentintei.in ceea ce priveste impartirea bunurilor se poate face actiune de partaj.
Nu e musai pensia sa se achite de la data introducerii cererii, caci ea se plateste de la data punerii in intarziere sau dupa si nu stim noi cand e asta.
Caci nu stim ce anume a cerut doamna in actiune, poate a cerut de la pronuntare, habar nu avem.
Oricum, banii nu se dau in baza unui proces-verbal (de predare-primire :D ), ci in baza unei chitante de mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie irevocabila- autoritate parinteasca invisiblemoon1 invisiblemoon1 Buna ziua, Va cer ajutorul intr-o problema delicata. Sunt o mama care am divortat de curand, de aici, decizia irevocabila privind cresterea copilului de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara eclesia eclesia Buna ziua,am o intrebare,daca eu am plecat in vizita la sora mea in Italia cu copilul de 1 an...mentionez ca sunt divortata si am imputernicire de la fostul ... (vezi toată discuția)
Apararea in divort eduard2006 eduard2006 Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi ... (vezi toată discuția)