Suntem casatoriti de 25 de ani si am dobandit o casa pe care la achizitionare ca proprietari figureaza cu 2/3 socrii mei iar noi cu doar 1/3.In cazul ca divortam cum se poate face partajul si daca pot fi si in ce conditii silit sa parasesc locuinta?
Nu inteleg de ce sa implice numai acea cota... pai hotararea de partaj nu trebuie sa fie opozabila tuturor coproprietarilor?
La evaluarea daca imobilul e partajabil in natura, daca sotii impart o cota ideala, care bucata de imobil se expertizeaza?
Daca i se da unui sot cota de o treime, care treime ii revine, cand ceilalti au o cota ideala din proprietate?
Eu consider ca partajul iseamna o stabilire a cotelor fiecarui sot cu iesire din indiviziune. Or, iesirea din indiviziune nu se poate face decat in contradictoriu cu toti coproprietarii. Daca cineva imi arata altfel, ma inclin.
Doar o stabilire a cotelor momentan necunoscute pentru fiecare sot nu vad la ce anume ajuta.
Nu cred ca sotul va dori sa locuiasca in continuare in aceeasi casa cu socrii; astfel, consider ca este indrepatit sa solicite sulta pe cota care ii revine.,,,
E un raspuns la mesajul meu? Ca nu vad exact legatura...
Daca cere partajul in contradictoriu cu ceilalti coproprietari, clar nu nu e vorba sa ramana cu socrii, nu? :stunned:
Pe mine ma intereseaza sa nu parasesc casa....socrii au 80 si respectiv 74 de ani....eu cu ei am probleme nu cu sotia!!!Deci am interesul sa lungesc si sa complic foarte mult aceasta actiune in caz ca va incepe.La ora aceasta nu se stie care parte o avem noi ca soti si care sunt cele 2 parti ale socrilor!
Va multumesc!