avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Petitie(Reclamatie) CSA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Petitie(Reclamatie) CSA

Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.Acum 4 saptamani am facut o reclamatie la CSA .Cei de acolo cred ca au fost in control la societatea reclamata pentru ca astazi m-am trezit pe cap cu reprezentantul societatii respective care mi-a facut un scandal monstru primind tot felul de amenintari si amenintandu-ma ca ma da in judecata.Este legal in cazul asta ca cei de la CSA care au fost in control sa dea nume si sa arate sesizarea???
In acest caz adresati-va instantei de judecata, ei vor stabili exact ce trebuie facut, trebuie doar sa dispuneti de rabdare si timp.
Normele prudentiale privind rezolvarea reclamatiilor trebuie interpretate in sensul ca CSA nu poate interveni in activitatea autonoma de lichidare a daunelor prin verificarea solutiilor date de catre asigurator. Atributiile sale vizeaza verificarea respectarii termenelor si procedurilor instituite de lege fara a se pronunta daca respingerea sau acordarea despagubirilor este intemeiata pe dovezi concludente, astfel ca nu toate sesizarile se finalizeaza prin raspunsuri de genul indicat de dvs. si va pot exemplifica.

INSURANCE LAW OFFICE
As vrea sa intelegeti ca CSA nu esta chiar independenta si ca ea traieste din contributiile asiguratorilor si atunci cred ca intelegeti de ce se simte obligat CSA sa tina cu asiguratorii si nu cu asiguratii sau pagubitii?
Este clar, CSA-ul nu urmareste respectarea legii si a drepturilor asiguratilor ci interesele firmei de asigurare. Impotriva lor nu avem nici o cale. Si eu am primit un raspuns in doi peri cu privire la refuzul asiguratorului de a-mi plati repararea masinii, desi din procesul verbal intocmit de politie rezulta clar cine a fost vinovatul.
Deci CSA-ul trebuie desfiintat; asiguratorii ii platesc dar prin intermediul primelor de asigurare pe care le platim tot noi si atributiile lor ar trebui plasate unei alte institutii care deja exista (garda financiara de partea legala, si ANPC de partea cu pagube, sau in orice alt mod)

Alte discuții în legătură

Reclamatie csa ALEXANDRA` ALEXANDRA` Buna ziua, Ma poate ajuta cineva sa compun o reclamatie la CSA? acum o luna de zile am fost implicata intr-un accident rutier in care am fost partea ... (vezi toată discuția)
Dosar daune MARYUSS2007 MARYUSS2007 Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul nu a platit la service-ul unde mi-am reparat masina si am fost dat in judecata Grigorescu Nelutu Grigorescu Nelutu Buna ziua, am si eu o problema si anume: in aug 2010 am fost lovit din spate in timp ce stationam la semafor; am facut constatarea amiabila cu cel care m-a ... (vezi toată discuția)