"fericitul beneficiar"" stie ca trebuie sa-i dea inapoi ,insa,si-ar dori sa stie daca banca are voie sa ia tot salariul in luna urmatoare(care oricum nu ar acoperi contrav.banilor) sau ii va lua o parte (un procent-cica asa a auzit)din salariul ce-i intra pe card.
Scuze Gina daca te cicalesc...dar nu ma pricep deloc la astea...si i-am promis ca o ma interesez si eu pe unde pot!:)
Daca banca va actiona in instanta "beneficiarul" si va obtine o hotarare judecatoreasca ii poate retine maxim 1/3 din salariu, dar ii poate executa si orice bun mobil sau imobil pe care il are in proprietate.
BUna ziua!Deci sa va mai spun istorioara cunostintei mele in speranta ca imi veti mai da un sfat!Dupa ce a scos banii,a primit 2 adrese,nici macar somatii nu erau(le-am vazut) in care i se comunica ca are de dat niste bani la care s-au pus dobanzi conform unui anume contract,care de fapt nu exista pentru ca nu a semnat nimic,nu are documente facute nici macar pentru posibilitatea descoperii de card.Spun asta pentru ca in acele adrese spune si de faptul ca are de dat suma resp. ""in urma descoperirii de card pe care ati facut"",desi nu e o descoperire,a fost o suma pe care initial a crezut ca e de la angajator,intru-cat au pe rol procese prin care cer anumite drepturi si s-a crezut ca suma provine de acolo.Apoi ,mai scrie ca a fost cautata telefonic si nu a vrut sa raspunda ceea ce este o minciuna.Persoana in cauza a facut o sesizare la ei la Bucuresti si una la O.P.C.In urma sesizarii,cei de la Buc.i-a spus sa se duca la filiala pt ca s-a ajunsla o intelegere sa se ia in mai multe transe.Cand s-a dus acolo a constatat ca in contract scria ca 1/3 ii da inapoi si restul ia ei, nu invers cum a solicitat in sesizare,mai mult i se lua majorari si penalitati...si nu a semnat.Intre timp i-a intrat un salariu si banii pe concediu si a fost lasata 2 luni cu ochii in soare,fara nici un ban i buzunar.Dupa un timp mai primeste o adresa rpin i se spune ca daca nu plateste tot va fi anuntat angajatorul.Si ce?Angajatorul nu poate sa faca poprire fara un titlu executoriu.D-na de la O.P.C. ,a rezolvat in prop.de 25%,daca pot spune asa,problema,in sensul ca le-a dat o amenda si majorarile sa le plateasca pers.care a gresit operatiunea bancara.De restul i s-a zis ca trebuie sa-i dai in judecata.Acum se gandeste ca i-ar da in judecata,dar nu stie ce taxe treb sa plateasca si daca merita,,,asta numai pentru ca a ramas 2 luni fara bani si a trebuit sa imprumute ca sa traiasca.
Si daca i-ar da cum ar trebui considerat...prejudiciu si daune...sau recupare drepturi salariale...etc sub ce forma sa faca intampinarea?Va rog mult poate veniti cu idei!
Este posibil ca banca sa iti blocheze cardul de salarii si sa nu mai poti retrage nimic pana la acoperirea integrala a datoriei pe care ai facut -o prin retragerea unei sume care nu iti apartinea. Banca va avea posibilitatea sa retina salariul integral. Dar poate ca este vorba despre retragere din contul tau de salarii dar pe "descoperit de card" adica un fel de credit, imprumut pe care il poti face la banca in virtutea conventiei incheiata de banca cu firma la care lucrezi.( de regula este vorba de 3 sau 6 salarii). Daca este asa, banca poate retrage doar dobanda lunara care este foarte mica, iar tu vei putea retrage restul din salariu. Ratele le poti plati in timp in functie de suma pe care ti-o va comunica banca.
Daca este o greseala ai incasat o suma necuvenita. Trebuia sa anunti atunci la banca.
Cunostinta mea nu are nici o conventie incheiata pt descoperire de card,deci nu e descoperire,iar de bani stie ca trebuie sa-i dai inapoi,dar nu cred ca este corect sa-i iei tot salariul in atatea luni iar omului sa nu-i dai posibilitatea sa se intretina
Asta vreau sa stiu!