avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt santajata si amenintata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt santajata si amenintata

Un baiat are poze cu mine dezbracata si ma ameninta ca o sa le faca publice daca nu fac ce vrea el.(momentan este plecat in Anglia,dar cand o sa vina acasa mi`a spus ca o sa fiu a lui,sexual vorbind).Imi vorbeste foarte dur si mi`a provocat o foarte mare teama....deoarece am mai fost amenintata de el si acum 2-3 ani,am intretinut relatii intime cu el,prima data am fost agresata,dupa am fost santajata.Doi ani am scapat de el deoarece si-a facut o relatie serioasa si m-a lasat in pace.Din cate stiu a procedat asa cu foarte multe fete dar niciuna nu a facut nimic.Familia mea nu stie nimic si nici nu as vrea sa afle,parintii sunt plecati in strainatate si eu stau singura in casa,bunicii stau in casa vecina,sunt inca minora,anul acesta fac 18 ani.Viata mea e un calvar.Am foarte mare nevoie de sfaturi.Ce as putea face sa scap de el?Cum as putea depune plangere?:( Va rog frumos nu criticati.....
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:05, 8 Martie 2015
patrascu razvan a scris:

@Lascoschi:
In cazul in care prin amenintare sau violente i se cere unei persoane sa intretina un act sexual de orice natura cu faptuitorul, iar in aceeasi imprejurare aceasta cedeaza presiunii la care este supusa, se va retine comiterea infractiunii de viol, iar nu aceea de santaj.
@helpmeplease:
Trebuie sa va anuntati parintii si sa mergeti de urgenta la politie sau parchet sa depuneti plangere. Se poate retine si infractiunea de pornografie infantila pe langa cea care rezulta in urma situatiei de fapt( viol, agresiune sexuala).



Daca constrangerea se efectueaza de la distanta nu poate sa fie viol si nici tentativa de viol.
Ca sa existe o tentativa de viol persoana trebuie sa fie aproape de tot...
Ca o constrange de la departare nu prea vad cum ar fi tentativa de viol...
Nu stiu daca se poate ca o instanta sa condamne pentru tentativa de viol o persoana in astfel de conditii dar in niciun caz in cazurile mele...nu se poate intampla asa ceva...
Se poate discuta de santaj daca se va dovedi.
Nici dovedirea santajului nu ar fi certa in caz de aparare calificata daca pe el l-ar duce capul sa isi angajeze avocat dar o plangere ea este indreptatita sa faca.

Ca sa existe viol trebuie sa existe un act sexual...prin constrangere...un act sexual inceput macar...

Ca ea va ceda santajului si intretine relatii sexuale cu el desi anterior putea sa sesize organele judiciare iarasi ar putea crea un mare dubiu in fata instantei...
Si daca ne raportam la prezumtia de nevinovatie un mare dubiu inseamna achitarea...
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Imi vorbeste foarte dur si mi`a provocat o foarte mare teama....deoarece am mai fost amenintata de el si acum 2-3 ani,am intretinut relatii intime cu el,prima data am fost agresata,dupa am fost santajata


Eu inteleg ca amentintarea si violenta sunt in scopul intretinerii de relatii intime, ceea ce presupune ca a fost violata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a fost deja violata e alta discutie.
Dar...cum va dovedi oare ca a fost violata...?
Nu se poate dovedi dupa cativa ani...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca depune plangere, se poate realiza si un flagrant, poate fi interceptat, este evident ca asta urmareste acest personaj, sa intretina relatii sexuale prin violenta si amenintari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt de parere ca amenintarea pentru viol trebuie sa fie imediata si nu facuta cu mult timp inainte deoarece este evident faptul ca nu o poate viola de la distanta.
De aceea eu consider ca este santaj si nu tentativa de viol.

Alte discuții în legătură

Acuzat de viol/sechestrare NicuPNI NicuPNI Buna ziua, Am un prieten care e acuzat de o fata ca o profitat de ea. El a luat o fata cu masina de buna voie si crezand ca vrea sa intretina relatii ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o minora PaulB17 PaulB17 Buna,as vrea sa stiu,daca intretin acte sexuale cu o persoana de sex diferit,si eu am 18,si ea 17,si amandoi vrem,ce pot patii prin lege? (vezi toată discuția)
Cineva are poze cu mine dezbracata. ajutor! Cristina94 Cristina94 Buna ziua. Desi imi este extrem de rusine de ceea ce va urma sa scriu aici, o voi face. Cineva, nu stiu cine, are poze cu mine dezbracata, care provin cel mai ... (vezi toată discuția)