avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt santajata si amenintata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt santajata si amenintata

Un baiat are poze cu mine dezbracata si ma ameninta ca o sa le faca publice daca nu fac ce vrea el.(momentan este plecat in Anglia,dar cand o sa vina acasa mi`a spus ca o sa fiu a lui,sexual vorbind).Imi vorbeste foarte dur si mi`a provocat o foarte mare teama....deoarece am mai fost amenintata de el si acum 2-3 ani,am intretinut relatii intime cu el,prima data am fost agresata,dupa am fost santajata.Doi ani am scapat de el deoarece si-a facut o relatie serioasa si m-a lasat in pace.Din cate stiu a procedat asa cu foarte multe fete dar niciuna nu a facut nimic.Familia mea nu stie nimic si nici nu as vrea sa afle,parintii sunt plecati in strainatate si eu stau singura in casa,bunicii stau in casa vecina,sunt inca minora,anul acesta fac 18 ani.Viata mea e un calvar.Am foarte mare nevoie de sfaturi.Ce as putea face sa scap de el?Cum as putea depune plangere?:( Va rog frumos nu criticati.....
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:05, 8 Martie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu sunt de parere ca amenintarea pentru viol trebuie sa fie imediata si nu facuta cu mult timp inainte deoarece este evident faptul ca nu o poate viola de la distanta.
De aceea eu consider ca este santaj si nu tentativa de viol.

Din punctul asta de vedere aveti dreptate, daca solicitarea vizeaza doar intretinerea in viitor a unui act sexual se va retine numai infractiunea de santaj daca ramane la acest stadiu, dar daca se vad si sunt impreuna iar fata cedeaza datorita amenintarilor/violentelor este viol, cum de altfel inteleg ca s-a mai intamplat, eu la asta ma refer, daca se ajunge iar la act sexual.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie si in axest caz tot santaj imi pare.
Nu cred ca o astfel de amenintare ar intra la tentativa de viol.
santajul este cu a face ceva...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
deci in final e santaj sau viol ? ca nu mai inteleg nimic !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca seful ameninta o subalterna ca o da afara daca nu intretine relatie sexuala este santaj sau tentativa de viol?
Eu zic ca este santaj.
Dacă actul sexual se consumă ca urmare a unei constrângeri - fizice sau morale - e viol.

Deci chiar dacă nu există o opoziție fizică a persoanei vătămate, dar aceasta „acceptă” raportul sexual ca urmare a unei amenințări va fi viol.

În acest caz este vorba, după părerea mea, de o variantă calificată a șantajului care se regăsește în infracțiunea de viol.

PS:
Pe noul C.pen. lucrurile s-au clarificat din acest punct de vedere, nemaiexistând controverse.
Art 207 C.pen face distincția clară într folos nepatrimonial (alin. 1) și folos patrimonial, spre deosebire de art. 194 vechiul C.pen., care vorbea doar de un folos.

Alte discuții în legătură

Acuzat de viol/sechestrare NicuPNI NicuPNI Buna ziua, Am un prieten care e acuzat de o fata ca o profitat de ea. El a luat o fata cu masina de buna voie si crezand ca vrea sa intretina relatii ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o minora PaulB17 PaulB17 Buna,as vrea sa stiu,daca intretin acte sexuale cu o persoana de sex diferit,si eu am 18,si ea 17,si amandoi vrem,ce pot patii prin lege? (vezi toată discuția)
Cineva are poze cu mine dezbracata. ajutor! Cristina94 Cristina94 Buna ziua. Desi imi este extrem de rusine de ceea ce va urma sa scriu aici, o voi face. Cineva, nu stiu cine, are poze cu mine dezbracata, care provin cel mai ... (vezi toată discuția)