avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent

eu si sotia mea am divortat in data de 19 mai iar intre timp ne-am inpacat si am hotarat sa renuntam la divort dar acum trei zile am primit hotararea de divort acasa.am inteles ca in termen de 30 de zile pot sa contest aceasta decizie. va rog mult sa ma ajutati si sa imi spuneti cum trebuie sa procedez deoarece sunt presat de timp. unde trebuie sa ma duc?trebuie sa formulez o cerere de anulare?ce trebuie sa contina aceasta cerere?imi trebuie avocat?ce acte trebui sa am la mine?
Cel mai recent răspuns: calin_andre , utilizator 12:27, 22 Iunie 2009
Termenul de apel este de 30 de zile de la data cand ati primit hotararea. Formulati apelul iar, la primul termen aratati ca v-ati impacat, intrucat conform art. 618, al 2 din Codul de procedura civila actiunea de divort se stinge prin impacarea partilor chiar daca intervine in instanta de apel sau de recurs.
Buna ziua! Ma numesc Denise si as dori mai multe informatii in legatura cu o problema foarte urgenta.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Am un frate pe care in urma cu doi ani l-am trecut in spatiu locativ in scopul de a ii putea face buletin baiatului lui in orasul de unde sunt eu.Ei nu locuiesc cu mine.
In urma cu 4 ani,fratele meu a facut un imprumut la o banca cu care acum are mari probleme neachitand la timp ratele.A fost avertizat de doua ori sa-si rezolve litigiul(asta cel putin de cand este trecut la mine in acte). Saptamana aceasta a primit un ordin judecatoresc in care il instiinteaza sa fie prezent la domiciliu in vederea executarii titlurilor executorii:contract de creditnr.... si procesul verbal de stabilire cheltuieli de executare.

Intrebarea mea este:eu,ca unic proprietar al imobilulu(imobil dobandit in timpul casniciei;nu este mostenire de la parinti)i la ce riscuri ma pot astepta ?

Se specifica in instiintare ca in caz de neconformare se va trece la executare silita,care se va face si in lipsa de la locul executarii.
Avand in vedere ca fratele meu nu are nici un drept la imobilul si bunurile mele,reprezentantii bancii au puterea de a intra in apartamentul meu si mai grav de a trece la executare silita?

Va multumesc!
Nicidecum.Creanta este personala , asa ca , in ceea ce priveste un aparatament proprietate in devalamsie , comun al celor doi soti, va sfatuiesc sa stati linistit.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
faptul ca are domicililu la dvs, nu inseamna ca aveti vreo raspundere, apartamentul este proprietate dvs., iar creanta este a fratelui.Reprezentatii bancii nu pot cere executarea silita unor bunuri care nu apartin debitorului.
luati urgent legatura cu executorul judecatoresc si vedeti exact despre ce este vorba. se fac ilegalitati multe. daca a masluit contractul de proprietate ?! s-au mai vazut cazuri.......

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am primit hotararea de divort dar nu stabileste nicaieri ca ea este executorie, se stabileste in schimb faptul ca poate fi atacata cu apel in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Terrmen executare silita? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua imi poate spune cineva, va rog, care este intervalul de timp dintre emiterea unei sentinte civile definitiva si irevocabila si momentul in care pot ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)