Avem un divort spre finalizare din culpa comuna !Ea este plecata din tara de aproape 5 ani!Ne-am inteles ca isi pastreaza numele dupa divortca sa nu trebuiasca sa-si schimbe toate actele! Fetita noastra de 16 ani ramane cu ea,eu am oferit maxim ce se poate plati din pensia alimentara,dupa lege!Am convenit ca bunurile comune, l-e impartim in mod egal!Da ,pina acum!Avocatul nostru,comun i-a propus in particular la penultima infatisare partajul!Ea are bunuri dobindite in timpul casatoriei (masina,bani etc.)acolo unde este plecata!Eu nu pot sa dovedesc ce are ea acolo, insa ea tot ce am in tara vrea jumatate,casa masina!La inceput asa a fost intelegerea ca fiecare ramane cu masina luii,casa,apartamentul impartim egal !Acum nu mai vrea asa!Vrea cu orce pret sa ma distruga!Are pe cineva acolo!Din 5 ani de cand e plecata fetita noastra am crescut-o eu!Am fost si mama si tata!Avem imprumut din banca pentru apartament,masina!Nu vrea sa contribuie la imprumutul pentru casa,de masina nici nu a contribuit!Am zis jumatate macar!Eu nu mai pot sa acopar cheltuielile si acuma apare si pensia alimentara!Venitul meu abia acopera ratele casei +masina!Nu mai vorbesc din ce traesc!Pensia alimentara nu pot sa nu platesc,oricum o sa-m faca poprire daca amin!Pensia se socoteste din momentul inaintarii divortului daca nu ma insel?!Nu stiu ce e de facut????!!!Bani pentru avocat nu am!Din oficiu pot sa obtin??Numai stiu ce sa fac!Ajutati-ma varog frumos macar cu o sugestie,o idee!!
Patania a avut loc la Judecatoria Brasov anul trecut iar avocatul a insistat motiv pentru care judele oripilat nu stia cum sa-l faca sa inteleaga!!! Oricum a fost tare ... persoana a ramas oricum nedumerita acceptand situatia asa cum era.
Eu nu i-as permite, ca jude, sa continue in acel dosar...
Oricum, eu am vazut la J3 numai ca una dintre parti in divort era derutata ca avocatul raspunde pentru partea adversa... :D Asa procedeaza unii, nici nu le spun, nu le explica oamenilor...
E atat de ciudat cand vezi ca face un justitiabil un pas in fata si spune: "si pe mine ma reprezinta..." sau "si pentru mine vorbeste..."
E jenant sa tratezi astfel oamenii... dar e la fel de jenant sa nu-i spui tare judelui daca nu se poate sa va reprezinte pe amandoi, ca asa v-at inteles... si cand spune judele ca nu, ceri termen... ca ai fost pacalit, ca ti s-a explicat altceva etc. Si faci plangere la barou...
Bine, si cu plangerea asta, inutil vad...
Oricum, astfel de oameni imi fac mie profesarea mai grea...
Am sa deschid un subiect pe asta...