Avocatul trebuie sa-i dea clientului actele ce tin de dosar (cereri, sentinte etc) sau doar sa-l informeze despre existenta lor?
Daca trebuie (este obligat de lege) sa i le dea si nu o face, clientul ce posibilitati are?
Nu consider ca am platit onorariu de "criza" dar este adevarat ca nici nu am apelat la o mare societate de avocatura (este un proces fara mari batai de cap iar onorariul a fost peste "citeva sute de lei", depaseste mia de lei).
Chiar si daca era cu plata unui onorariu de "criza", inainte de semnarea contractului am specificat ca doresc sa am absolut toate documetele depuse si primite semnate, stampilate etc.
Daca avocatul considera ca este un cost suplimentar pentru el de ce nu spune si te duce cu vorba?
Sa spuna, uite astea sint actele, le scanezi, le faci copii, cum vrei tu client si intr-o ora mi le aduci inapoi (in cazul meu nu cred ca sint mai mult de 5 pagini in momentul de fata).
Dar hai sa fim seriosi, cit de "criza" sa fie un onorariu unui avocat sa nu-si permita sa faca citeva copii sau sa le scaneze.
Parerea mea este ca tine de caracterul avocatului, de "cheful" care-l are, onorariul l-a incasat pentru toate perioada procesului, iar daca tot nu este obligat....
Poate astepta sa se enerveze clientul si sa rezilieze contractul...iar avocatul a lucrat putin si a incasat onorariul pentru tot procesul...
Sau poate asteapta o "oferta" din partea adeversa...sau...sau ..cine stie....
Cind vezi clar ca esti dus cu vorba nu poti sa nu-ti pui intrebari (mai mult sau mai putin reale sau exagerate).
Intrebarea ramine, nu este mai simplu, mai obiectiv si fara a lasa loc de intrepretari, ca toate documentele emise si primite (desigur in dosarul care il priveste) sa intre si in posesia clientului?
Sfatul meu este sa lasati intrebarile (mai mult sau mai putin reale sau mai exagerate) si sa judecati munca avocatului in urma rezultatului obtinut in dosar si a diligentelor facute.Nu toti avocatii lucreaza conform celor solicitate de dvs.Daca vreti un exemplu un holding international,care lucreaza cu avocati in mai multe tari europene,intr-un litigiu privind proprietatea asupra unui imobil cu val de 2-2,5 milioane de euro au solicitat av roman o informare prin mail dupa fiecare termen de judecata ref la cele petrecute la termenul respectiv dar in nici un caz copia tuturor actelor,solicitarilor depuse.
Nu-mi mai pun intrebari, am eliminat efectul dar cauza ramine (in continuare sint dus cu vorba de avocat).
Hai sa eliminam cauza, sa mi se spuna clar, nu ti le dau si cu asta basta, dar sa nu fiu dus cu vorba.
Cind am semnat contractul si a incasat onorariul am convenit asupra acestor lucruri si a fost de accord, chiar fara probleme.
Cer pre mult unui avocat sa faca ce spune?
Nu am fost informat prin mail, doar niste vorbe pe care ulterior mi s-a spus ca nu am fost atent si am inteles gresit.
Probabil in exemplul dumneavoastra erau multe acte de scanat, nu au fost suspiciuni asupra avocatilor, clientului nu a fost dus cu vorba si totul este ok intre avocat si client.
Munca avocatului nu se judeca doar in urma rezultatului obtinut intr-un dosar (in cazul meu este ceva fara batai de cap si nu-mi fac probleme).
Relatia cu clientul este un factor foarte important in opinia mea.
In general, cui ii place sa fie dus cu vorba si cit timp...
Un sfat va rog!!!
julius.jr
Angajaz un avocat care in momentul cind prezint dosarul imi spune ca ma costa....! Dau aproape 75 % din suma desii dosar e suspendat de 1an si 5luni pentru ... (vezi toată discuția)