avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu victima, respingerea dovezii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu victima, respingerea dovezii

Am fost implicat intr-un usor accident rutier.Am lovit pe trecere o femeie in varsta,a venit politia si salvarea si a fost dusa la spital.Politia mi-a luat mie permisul ,mi-a dat dovada 15 zile,iar acum, de doua luni imi este respinsa dovada,dar politia mi-a spus ca am drept la dovada pana la finalizarea cazului.A doua zi dupa accident am fost la spital sa vad cum se simte doamna respectiva,dar cei de la spital mi-au spus ca a fost externata in ziua cu accidentul,seara(accidentul s-a produs in jurul orei 13;30).Nu a fost nimic grav,dar nu stiu cum se procedeaza acum .Cum trebuie facuta plangerea sau ce pot sa fac fiindca nu imi da procurorul dovada.Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
alinq, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:35, 9 Martie 2015
Constat -Din dosarul cu numarul de mai sus rezulta ca susnumitul este cercetat sub aspectul savarsirii infr. prev.de art.196 al.2 si 3 Cp infractiune ce se inscrie in cazurile prevazute la art.111 al.4 teza a 2-a si al.5 din OUG nr.195/2002,modificata si completata prin L.49/2006 si OUG nr.146/2008.
Avand in vedere infractiunea pentru care este cercetat petentul,chiar daca acesta beneficiaza de prezumtia de nevinovatie,prev. de disp. art.4 Cpp,procedand la verificarea cererii,a dovezii eliberate si a actelor din dosarul susmentionat,fata de imprejurarile concrete in care a fost savarsita fapta (art.135 lit.h) si gradul de pericol social creat,apreciez cererea ca fiind neintemeiata.
In temeiul art.111 al.6 din OUG nr.195/2002 Rep.modificata si completata prin L.49/2006, OUG nr.146/2008 si disp. art. 300 al.3 Clp
Am inteles acum, trebuia sa motivati temeinic cererea, oricum, din cate inteleg accidentul nu a fost asa grav, iar victima nu ar trebui sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale pentru a se retine infractiunea de vatamare corporala din culpa, astfel, solutia va fi clasarea.
Pana atunci, dvs depuneti plangere impotriva ordonantei, dar de aceasta data motivata temeinic, pe care o va rezolva procurorul ierarhic superior.
Am inteles va multumesc mult ! O zi buna va doresc !!
Teoretic ,se prelungeste dovada conform legii .
Practic ,te poarta de la Ana la Caiafa pana se solutioneaza cazul .
Pana atunci ,depunti plangere cum a indicat domnul Patrascu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cerere prelungire dovada ultras_shmkru_xxl ultras_shmkru_xxl Pe data de 28.08.2012 am fost oprit de un filtru de polittie si am fost depistat ca am numerele rosii expirate. Mi s-a luat permisul de conducere, am ... (vezi toată discuția)
Respingere dovada Steflipo Steflipo Mi-a fost ridicat carnetul in baza art.87 al.1 din OUG 195/2002 Rep. Infractiune ce se inscrie in cazurile prevazute de art.111 al.4 teza a II a si al.5 din ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara (fara spitalizare)? magdacristea magdacristea Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia unui accident intre un autourism si o motocicleta care s-a intamplat in urmatoarele conditii: pe o ... (vezi toată discuția)