avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl cu asociati persoane juridice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl cu asociati persoane juridice

durata unui srl poate fi nedeterminata chiar daca unul dintre asiciati are o durata de functionare limitata?
care sunt situatiile in care inceteaza calitatea de asociat intr-un srl
Cel mai recent răspuns: ianliana , utilizator 03:09, 20 Iunie 2009
in sfarsit veniti de-acasa=D>
primul dumneavoastra raspuns avea sens doar cand Gheorghe decidea sa fie asociat unic.
per a contrario:), In cazul in care Gheorghe se asociaza cu Maria pe durata nedeterminata, insa la un moment dat, da ortu` popii, asocierea celor doi inceteaza. Societatea poate continua cu Maria singura sau asociata cu mostenitorii lui Gheorghe, dar asta e deja alta asociere, care depinde de acordul de vointa al celor in cauza.

Intrebarea mea avea sens si scop pentru ca, daca in cazul unor persoane fizice in lege scrie negru pe alb,:hammer:, in cazul unor asociati persoane juridice sunt mai multe aspecte care ar trebui prevazute in Actul constitutiv. Cand sunt in situatia descrisa, anume asociere mai multe pj dintre care una are durata limitata, si decid ca societatea mea este nedeterminata, trebuie sa raspund la cateva intrebari:
1. De ce durata nedeterminata daca stii ca Gheorghe da ortu popii peste doi ani`?
R: pt ca s-ar putea ca asocierea sa inceteze si inainte ca Ghoerghe sa dea ortu` popii
2. Daca tot stii ca Ghoerghe da ortu popii la data de ........
a) ce ai prevazut in actul constitutiv ca se va intampla cu societatea sau cu partile sociale ale lui Gheorghe?
sau
b) de ce nu ai prevazut nimic in actul constitutiv in legatura cu acest aspect
iar eu nu vreau sa fiu in situatia 2.b ci sa gasesc o formulare cat mai exacta a unui paragraf din actul constitutiv care sa ma scuteasca si de batai de cap si de interpretari originale atunci cand Gheorghe va da, in sfarsit, ortu popii`

Si, uite asa, din citate "copy-paste" si din raspunsurile "negru pe alb" scrise prin legi, pe care unii simt totusi nevoia sa le "interpreteze cu originalitate", am ajuns eu la concluzia ca nu mi-ar strica sa prevad in actul constitutiv ca, in cazul in care saracul Gheorghe nu mai vrea sau nu mai poate si se stinge la data la care si-a propus initial, societatea mea continua cu ceilalti asociati iar partile sociale ale defunctului se vor redistribui ( fie in mod egal, fie proportional cu ceva, probabil cu participarea fiecaruia, mai vedem ).

Multumesc!:vishenka:
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
ianliana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat......alt caz elyna elyna cum se poate retrage un asociat dintr-o societate cu raspundere limitata ( cu 2 asociati si administratori) in conditiile in care: - celalat asociat mai are o ... (vezi toată discuția)
Actionari/ asociati doinytza doinytza In cazul transformarii unui SA intr-un SRL , noii asociati (fostii actionari) pot imputernicii pe unul dintre ei (eventual administratorul-asociat) sa semneze ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri grave intre asociati dgc dgc Intr-o SRL cu 4 asociati(fiecare 25%) deciziile in AGA sunt aproape imposibil de luat. In aceasta situatie unul dintre asociati a propus celorlalti fie ... (vezi toată discuția)