avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie proprietari cu cazier penal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie proprietari cu cazier penal

Un proprietar care a fost condamnat cu suspendare pentru luare de mita, abuz in serviciu, fals si uz de fals, poate ocupa functia de presedinte de asociatie?
Cel mai recent răspuns: alv , utilizator 06:38, 14 Martie 2015
Participantii la Adunarea Generala nu stiu, si eu am aflat de pe internet din comunicatul celor de la DNA. Domnul in cauza nu a spus nimic. Mai grav este ca scara lui nu este inregistrata la judecatorie ca facand parte din asociatia noastra. Au venit asa tacit la insistentele Primariei.
Initial s-a propus ca cei care vor face parte din conducere sunt voluntari. La sedinta finala eu nu am fost, nu eram in tara, ei stiau ( de asta s-a facut sedinta), m-am trezit ca sunt platiti si nu cu putini bani. Asa a ajuns domnul presedinte, VOLUNTAR, platit cu 2750 lei.
La prima ședința poti sa te oferi președinte fără indemnizație. Te aștept după 6 luni de mandat sa ne spui daca iti convine.
@terentetalharu, poate nu ati vazut suma pe care o incaseaza presedintele (si nu este vorba de cel al tarii), asta in cazul in care nu este o greseala, este vorba de 2750 ( douamiisaptesutecincizeci) lei, cum sa propuneti sa faca o treaba voluntara cineva, cand un recidivist ascunde faptele si incasaza de trei ori mai mult decat un medic debutant!!!
Nu spune nimeni sa nu incaseze ceva bani, dar nu jaf la drumul mare, ca doar nu este asociatie cu 1000 de apartamente si zeci de spatii si terase inchiriate!
Din cauza asta merge tarisoara asta asa, ca exista oameni cu mentalitatea lui @terentetalharul!!!
thran, eu nu spun ca salariul este mare sau mic. Daca adunarea generala a fost de acord, eu nu vad o problema. 2750 lei est salariul complet de fapt el primește 1584 lei/net/luna. Asociația mea plătește președintele cu 800 lei/net/luna cam 1335 lei/complet . Asociația are 24 de apartamente. Președintele nu are nicio vina ca asociația este dispusa sa plătescă atât. In condițiile in care nimeni nu vrea sa fie președinte cum sa ii motivezi?
Si la noi in bloc a fost un vecin care sustinea ca este mare indemnizația președintelui. Când a fost propus sa fie el președinte : -Sunt foarte ocupat, nu acum....etc.
Nu vreau sa fiu inteles gresit dar cand vezi implicare din partea oamenilor te implici din solidaritate si faci multe lucruri fara pretentii financiate. Dar in cazul in care zice: - Da sa facem, dar fa tu ca eu am treaba.......Faci o data , de 2 ori, de 3 ori, dar timpul meu..telefoanele...etc

Din cauza asta merge tarisoara asta asa, ca exista oameni cu mentalitatea lui @terentetalharul!!!

P.S. Fiecare face cât il duce capu!
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2015
terentetalharu, utilizator
Asociatia are 1100 apartamente.
Domnul s-a oferit a fi voluntar, iar când s-a vazut presedinte si-a pus acest salariu = 2750 lei.
Nu doreste sa dea o copie dupa prezenta de la adunarea generala.
Nu doreste sa arate nimic.
Primaria il sustine si spune ca nu pot face nimic, cu toate ca legal il poate verifica.
Procesul verbal de la adunarea generala nu coincide cu hotararile adunarii generale.
Primaria a spus ca a gresit in proces si a rectificat in hotarari.
Este legal asa ceva?

Am fost 7 ani presedinte fara indemnizatie. Imi convine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari roxana moldovan roxana moldovan Este obligatoriu ca presedintele asociatiei de proprietari sa fie proprietar in imobilul care face obiectul asociatiei? Daca da, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari epigonii1 epigonii1 Buna ziua,am o nelamurire pe care vreau sa o clarific apeland la dvs.Socrul meu a avut un proces cu administratia blocului pe care desi a avut dovezi concrete ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara caradis caradis Buna ziua. Am avut adunare generala extraordinara convocata de presedinte deoarece a uitat sa supuna la vot bugetul. (asta da presedinte !) . pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)