avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme legate de restructurarea unui card de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme legate de restructurarea unui card de cumparaturi

Buna ziua,
Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am un card de cumparaturi la R. B., am de achitat o suma de 2310 lei pe care i-am cheltuit. Anul trecut in martie am ramas fara loc de munca si am cerut celor de la R., de fapt asigurarii sa-mi plateasca cele 6 rate minime cum scria in contract. Dupa saptamani de asteptare, cei de la asigurari Metropolitan Life mi-au zis ca ei nu despagubesc doar angajatii pe perioada nedeterminata si eu eram pe perioada determinate. OK! Am inteles!
Ca sa nu pun toata suma o data am ajuns la Departamentul Restructurari unde am cerut sa platesc aceasta suma sub forma de rate in 6 luni. Dupa o luna de asteptare m-au sunat ei si mi s-a spus ca s-a acceptat restructurarea si ca pot sa platesc aceasta suma in 24 luni cate 105 lei pe luna cu scadenta 16 a lunii. Din ianuarie 2015 am inceput sa pun aceasta suma, iar astazi am primit mesaj de la Raiffeisen ca am de pus suma minima de 100 lei. Am sunat sa vad despre ce este vorba, de ce nu bate cu 105 lei?? dupa ce am dat mai multe telefoane, am dat peste cineva care m-a informat cat de cat si mi-a zis ca am achitat suma de 130 lei pana in 16.03, ca sunt ceva penalizari. Asta nu din cauza mea ca eu am pus la timp suma 105 lei, pentru ca cea cu care am vorbit de la Restructurari cu cateva luni in urma nu mi-a spus ca de fapt e mai mult de plata, cica aici era inclusa si asigurare. Cand l-am intrebat pe consilier ca de ce am aceasta asigurare mi-a zis ca daca imi pierd locul de munca......bla, bla, bla....Asigurare pentru ce??? ca eu n-am un loc de munca, din aceasta cauza am cerut restructurarea ca ramasesem fara loc de munca si sa-mi permit sa le dau banii inapoi. Intrebarea este ce pot sa fac?? pot sa actionez in Instanta ca nu mi s-a specificat atunci suma care era, ca aveam si asigurare cu toate ca n-aveam nevoie? Ei au convorbirile inregistrate, dar cred ca le folosesc doar in favoarea lor. Pot sa cer aceste convorbiri, prin care sa demonstrez ce mi s-a spus? Ce pot sa fac? Sunt nesimtiti, nu poti sa minti clientii in fata! Cand l-am intrebat pe consilier daca pun lunar suma daca pot sa inchid cardul, raspunsul lui a fost ca ``asa ar fi normal``. What? Daca nu sunam, probabil ca nici nu aflam ca am penalizari, ca am asigurare, doar ca la final imi spuneau ca mai am de pus ceva bani. Va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:43, 17 Martie 2015
Am semnat ceva la banca, acum nu-mi amintesc si nici n-am vreun exemplar din contract(daca a existat), sau a fost card preaprobat. Merg la banca si cer sa caute in arhiva sa vad exact ce am semnat.
Cereti un exemplar din contract.
Contractul trebuie sa contina si clauzele privind asigurarea.
Daca ei isi bat joc de dumneavoastra, puteti face la fel. Suma este mica si nu va pot executa nimic din domeniul imobiliar. Tot ce pot face e sa va bata la cap sa platiti si in final sa trimita la recuperator care ar face la fel, dar mai des. Dupa 3 ani de la ultima executare se prescrie. Dar normal ar fi ca ei sa va respecte si dumneavoastra sa va platiti datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda bancara sabrinapop sabrinapop In luna Noiembrie 2018 am primit un sms prin care se transmitea un cod pentru avizarea unei tranzactii de X $ din cardul de credit pentru cumparaturi la BRD. ... (vezi toată discuția)
Anularea restructurarii??? Arisandy Arisandy Am avut un card de cumparaturi la o anume banca, am achitat integral creditul anul trecut si mi s-a spus cel mai tarziu in martie anul asta sa merg sa inchid ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot platii bancile FLORIN6284 FLORIN6284 Am doua imprumuturi la banci unul la banca [BANCA1] cu o rata de 288 ce merge in scadere (scade pe fiecare luna cu 0.50 bani ) si unul la banca [BANCA2] cu o ... (vezi toată discuția)