avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj cu ambiguitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj cu ambiguitati

Am divortat acum 2 ani dar continui sa locuiesc cu fostul , in acelasi casa pe care am cumparat-o acum 20 de ani , proaspat casatoriti fiind. Pe contractul de vanzare cumparare a casei , nu se specifica, dar inainte de acesta s-a incheiat o chitanta de mana, in prezenta unui martor, in care se precizeaza ca « plata casei a fost facuta de mama fostului sot..... ».
Pe aceasta chitanta de mana am semnat toti, vanzator, noi doi si martorul.
Intrebarea mea este :
In cazul in care bag partaj , casa se va imparte 50/50 sau fostul sot va putea emite pretentii majorate, respectiv cat din casa i-s-ar putea cuveni daca face dovada cu chitanta si martorul ca plata a facut-o ma-sa ?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:20, 18 Martie 2015
Daca nu ati contribuit cu nimic la achizitionarea casei de ce vreti parte din ea? Aveti dreptul doar la 50% din imbunatatirile aduse casei , facute impreuna in timpul casatoriei
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
ContSters344547, utilizator
utilizator6 a scris:

Daca nu ati contribuit cu nimic la achizitionarea casei de ce vreti parte din ea? Aveti dreptul doar la 50% din imbunatatirile aduse casei , facute impreuna in timpul casatoriei


Pai si de ce n-as avea dreptul la 50% din casa?! Daca legea prevede asa...
Ati fi avut dreptul la 50% conform legii daca nu ar fi existat chitanta prin care ati confirmat ca plata imobilului s-a facut de catre o alta persoana.
Pentru ca daca banii provin de la mama sotului, si in functie de cum s-au dat banii (doar sotului sau la amandoi), putem vorbi chiar de bun propriu al sotului, la care n-aveti niciun drept, chiar daca a fost achizitionat in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani (cheltuieli inainte de casatorie) nicol-dd nicol-dd Sunt casatorita de 3 ani.Inainte de casatorie am stat cu sotul meu inca un an. El achizitionase o casa la care ii platise avansul si o terminase de construit ... (vezi toată discuția)
Pãrere tarantula tarantula Aş vrea dacă se poate o părere la un dosar de partaj bunuri comune fără minori pe care il am pe rol, şi anume : pe timpul căsătoriei eu şi fostul ... (vezi toată discuția)
partaj,cerere de intervenþie voluntarã?! maria stoica maria stoica Buna seara; Sunt in partaj cu fostul sot si mama mea a facut o cerere de interventie voluntara.Ce sanse am sa recuperez o cota mai mare din apartamentul ... (vezi toată discuția)