avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu medical

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Din 12 ian 2009, eu sunt in concediu medical.Pentru calculul concediului medical, am facut media zilnica a celor 6 luni anterioare:iulie-decembrie 2008.Contabila de la societetatea la care sunt angajata imi scrie astfel: " Media zilnica calculata de catre dumneavoastra nu este corecta deoarece in februarie,martie, aprilie aveti concediu initial
Din 12 ian 2009, eu am avut concediu medical neintrerupt, chiar daca din 2 in 2 saptamani primeam un alt certificat medical cu alta serie si numar, pe care scria initial.
In Ordinului 233/125 din 14 martie 2006, art.13 scrie:
Initial/In continuare: se va indica de catre medicul care elibereaza certificatul de concediu medical daca acesta este "Initial" sau "In continuare", bifandu-se cu "X" casuta corespunzatoare, dupa caz. Prin certificat de concediu medical initial se intelege orice certificat de concediu medical care nu prelungeste un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru afectiuni diferite. Prin certificat de concediu medical in continuare se intelege orice certificat care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru aceeasi afectiune.
Pentru mine e suficient acest ordin sa inteleg ca media zilnica calculata de mine este corecta, insa cum le pot explica lor pentru a intelege cat mai clar ca au gresit la calcularea concediului meu medical?

Va multumesc mult.

Buna ziua!Va rog, am o itrebare.Sunt angajata la o firma de aprox.2 ani.In urma cu 6 luni am fost diagnosticata cu cancer de col uterin.Problema mea este ca nu imi pot recupera banii pe conc. med, datorita patronului care se plange mereu la mine ca nu are bani, ba ca nu are vanzare tinand cont ca nici acum pe14apr. nu mi-a dat banii pe luna ianuarie.Ba mai mult, imi tot spune ca vrea sa inchida firma.Chiar nu ii pasa de mine, mai ales ca am de facut controale, tomografii si tratamente ptr. a nu aparea o regidiva la alte organe. Am fost la casa de asigurari si cei de acolo mi-au zis ca nu au depus nici-un dosar ptr. recuperarea banilor.CE SA FAC?VA ROG INDRUMATI-MA DV. UNDE SA RECLAM. Va multumesc anticipat.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am un certificat de concediu medical, bifat la Initial. Pe acest certificat este completat la data acordarii : 08.04.2010 pana la 12.04.2010.
Pe acelasi concediu medical am completat( mai jos) 13.04. 2010- 22.04.2010.Mentionez ca am completat acelai cod diagnostic.
Intrebarea mea este: a 2a perioada (13-22) cum o consider? concediu initial sau in continuare?
BUNA ZIUA,
V-AS RUGA DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU O MARE PROBLEMA.IN LUNA APRILIE 2011 AM AVUT O PROBLEMA DE SANATATE CA URMARE A SARCINII (SUNT IN LUNA A SAPTEA).M AVUT 8 ZILE DE CONCEDIU MEDICAL CU 75%...RESTUL ZILELOR LE-AM LUCRAT EFECTIV.EU AM SALARIUL BRUT 1648, PANA ACUM LUAM "IN MANA" 1070...M-AM TREZIT CAND AM LUAT LICHIDAREA CA AM LUAT IN TOTAL 792 SALARIUL "IN MANA"...SINCER EU NU SUNT IMPACATA, CU ATAT MAI MULT CA CEA CARE SE NUMESTE CONTABILA NU PREA STIE CE FACE AVAND ANTECEDENTE CU GRESELI LA SALARII.V-AS RUGA DACA IMI PUTETI SPUNE DACA AU CALCULAT CORECT SI DACA NU CUM AR FI TREBUIT SA IMI CALCULEZE SALARIUL?
SI AR MAI FI O PROBLEMA...CA SA MA DUC CU LECTIILE FACUTE...LUNA MAI 2011 AM LUCRAT 5 ZILE, DUPA CARE A REVENIT ACEA PROBLEMA (TROMBOZA HEMOROIDALA) SI SUNT 22 DE ZILE IN CONCEDIU MEDICAL DE DATA ACEASTA 85%-SARCINA SI LAUZIE-COD 08.LA CE SALARIU SA MA ASTEPT DE ACEASTA DATA ? VA ROG DACA MA PUTETI AJUTA CAT MAI REPEDE CA SA POT LUA LEGATURA CU CONTABILA PENTRU RECALCULAREA MEDICALULUI DIN APRILIE 2011.

VA MULTUMESC DIN SUFLET....!!!!:)
iuliacirlova84 a scris:

BUNA ZIUA,
V-AS RUGA DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU O MARE PROBLEMA.IN LUNA APRILIE 2011 AM AVUT O PROBLEMA DE SANATATE CA URMARE A SARCINII (SUNT IN LUNA A SAPTEA).M AVUT 8 ZILE DE CONCEDIU MEDICAL CU 75%...RESTUL ZILELOR LE-AM LUCRAT EFECTIV.EU AM SALARIUL BRUT 1648, PANA ACUM LUAM "IN MANA" 1070...M-AM TREZIT CAND AM LUAT LICHIDAREA CA AM LUAT IN TOTAL 792 SALARIUL "IN MANA"...SINCER EU NU SUNT IMPACATA, CU ATAT MAI MULT CA CEA CARE SE NUMESTE CONTABILA NU PREA STIE CE FACE AVAND ANTECEDENTE CU GRESELI LA SALARII.V-AS RUGA DACA IMI PUTETI SPUNE DACA AU CALCULAT CORECT SI DACA NU CUM AR FI TREBUIT SA IMI CALCULEZE SALARIUL?
SI AR MAI FI O PROBLEMA...CA SA MA DUC CU LECTIILE FACUTE...LUNA MAI 2011 AM LUCRAT 5 ZILE, DUPA CARE A REVENIT ACEA PROBLEMA (TROMBOZA HEMOROIDALA) SI SUNT 22 DE ZILE IN CONCEDIU MEDICAL DE DATA ACEASTA 85%-SARCINA SI LAUZIE-COD 08.LA CE SALARIU SA MA ASTEPT DE ACEASTA DATA ? VA ROG DACA MA PUTETI AJUTA CAT MAI REPEDE CA SA POT LUA LEGATURA CU CONTABILA PENTRU RECALCULAREA MEDICALULUI DIN APRILIE 2011.

VA MULTUMESC DIN SUFLET....!!!!:)

pentru a va raspunde corect este nevoie de brutul pe ultimele 6 luni anterioare concediului medical din aprilie si zilele lucrate din aceasta perioada- octombrie 2010-martie 2011. Dupa ce stiu aceste date va pot calcula cat ar trebui sa luati si-n mai, ceea ce trebuie sa stiti este ca pentru sarcina si lauzie 85% nu se retin contributii decat 74 lei pentru pensii, sunteti scutita de plata somajului, sanatatii si impozitului conform codului fiscal, asa ca ar trebui sa luati bani mai multi decat salariul pe care-l luati de obicei-1070 lei. totusi pentru un calcul corect am nevoie de datele pe care le-am solicitat, sa aveti un bebe sanatos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

01- 31.01 risc maternal, 20- 31.01 prenatal. e corect? Issa12 Issa12 Sunt insarcinata in 32 de saptamani. Medicul de familie a emis concediul de risc maternal pentru luna ianuarie 01-31, urmand ca, dupa calculele lui, acesta sa ... (vezi toată discuția)
Concediul medical acordat "in continuare" iulia_viorica iulia_viorica In ceea ce priveste concediul medical acordat ”in continuare” se poate da si retroactiv, in situatia in care persoana nu s-a prezentat la data ... (vezi toată discuția)
Ajutor calcul concediu sarcina si lauzie anomarairam anomarairam Buna ziua, va rog sa am ajutati cu urmatoarea problema: sunt angajata la o firma, in ianuarie am nascut si acum doresc sa imi pun dosarul pentru CCC, dar am ... (vezi toată discuția)