avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Buna seara. As dori sa stiu care este procedura privind efectuarea de ore suplimentare? Trebuie sa faca seful sectiei un referat ca in data de ... este necesara efectuarea de ... ore suplimentare de catre un anume angajat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 08:56, 17 Septembrie 2009
Intradevar CM permite efectuarea a numai 8 ore suplimentare saptamanal, dar sunt si exceptii care permit efectuarea unui nr mai mare de ore suplim astfel ca media la 3 luni sa fi 8 ore suplim pe saptamana.
Pe de alta parte angajatorul este obligat sa plateasca toate orele suplimentare prestate (adica cerute de angajator si prestate de angajat) care nu au fost compensate in 30 de zile de la efectuarea lor indiferent de numarul acestora.

In cazul in care o parte din orele suplimentare sunt platite sub forma tichetelor cadou....... hmmmmmm........ inseamna defapt ca pt aceste ore angajatorul nu poate dovedi plata lor (in instanta sau ITM) fara a dovedi o mica evaziune fiscala B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contranct angajare. kenno18 kenno18 Buna ziua, Am facut fisa medicala pentru a ma angaja la un magazin de produse din carne , inca nu am inceput munca si nu am semnat contractul.La ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are salariata gravida, pana se elibereaza raportul de evaluare a riscurilor la locul de munca? miha_ela_u miha_ela_u Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca are angajatorul dreptul sa ma oblige, prin programarea de lucru, sa lucrez 11 ore in loc de 8 cat e pe contract, ... (vezi toată discuția)
Obiective de performanta individuala LucianT LucianT Este OK sa treci in [b]fisa de evaluare[/b] la [b]obiective de performanta individuala [/b]prestarea de ore suplimentare in cursul saptamanii de lucru si in ... (vezi toată discuția)