avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zi libera platita pt prezentare in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zi libera platita pt prezentare in instanta

Pentru prezentarea in instanta de judecata a unui angajat, compania este obligata sa ii ofere zi libera platita angajatului respectiv? Daca raspunsul este da, va rog sa imi spuneti in ce lege apare acest lucru.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 27 Martie 2018
(2) Martorul, expertul şi interpretul care sunt salariaţi au dreptul şi la venitul de la locul de muncă, pe durata lipsei de la serviciu, pricinuită de chemarea la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată.

Prevederea din CPP nu este corelata cu actualul Cod al Muncii. Nu este specificata modalitatea concreta in care se face "lipsa de la serviciu" : concediu de odihna, concediu fara plata, zi libera platita, delegatie.

Din punctul de vedere al angajatorului de astazi, concediul de odihna intruneste conditiile art. 190, alin. 2, CPP, amintit mai sus - salariatul lipseste de la servicu si beneficiaza si de venitul de la locul de muca.
Cred ca @Edbah are dreptate, CO impaca si varza si capra!
art.190 la care faceti referire e abrogat!!!!
Zau? Ne spuneti si noua prin ce act normativ s-a abrogat art. 190 Cpp?
Daca nu mai am zile de CO iar angajatorul refuza sa imi dea o singura zi fara plata precizand ca concediul fara plata este de minimum 7 zile si trebuie mai intai aprobarea conducerii in sedinta? Sunt chemata ca martor intr-un proces de acum 2 ani si somata cu amenda, iar angajatorul ameninta si el cu concedierea. Ce ar fi de facut? Am fost ca martor la un proces deschis cu niste tigani care l-au batut pe baiatul meu la iesirea din scoala, acestia au mai avut alte cateva zeci de dosare si cateva zeci de mii de platit insa este persoana fara venituri. Chiar daca cer despagubiri nu voi primi niciodata nimic. Ce pot face?

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de concediu si plata concediului de odihna popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua 1.Va rog sa ma lamuriti in privinta indemnizatiei de concediu si plata concediului de odihna neefectuat. Angajatorul a incheiat cu angajatul un ... (vezi toată discuția)
Zi libera mirela 2 mirela 2 Daca sunt chemata ca martor la un proces,cu citatie primita sau termen luat la cunostiinta, trebuie sa imi fac cerere de concediu ptr 1 zi sau angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)