avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \'\'Sindromul Alienarii Parentale\'\'
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

''Sindromul Alienarii Parentale''

As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat pare de cunoscuta tema? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valentin40 , utilizator 11:10, 7 Aprilie 2015
Îmi cer scuze că am revenit dar aș dori să fac o completare la cele postate mai sus. În legătură cu sindromul- vi s-a părut ciudat denumirea de sindromul alienării parentale. Mai sunt multe asemenea denumiri ciudate , dintre care una mi-a rămas întipărită- sindromul inimii frânte. Pare curioasă denumirea dar este o metaforă , pentru a descrie o trăire emoțională intensă negativă(în cazul morții bruște a cuiva apropiat).și este o denumire medicală. (în afara denumirii de cardiomiopatie de stres) Mai sunt multe asemenea denumiri .Altădată....
In cazul in care reclamatia nu se sustine si dovedeste, ce consecinte va suporta reclamantul?
Probabil aceleasi consecinte ca si in cazul in care reclamatia se dovedeste a fi una reala: niciuna. Adica la ce-i foloseste parintelui care a fost denigrat ani de zile in fata propiului copil ca instanta recunoaste dupa 3, 4 ani alienarea? La nimic, legatura normala ce ar fi trebuit sa se dezvolte firesc intre parintele nerezident si copil este ireversibil distrusa. In Romania, nicio institutie nu cred ca este capabila sa intervina intr-un timp util.
Oricum primeaza interesul copilului. Daca reclamatia se dovedeste falsa, important este ca micutul se dezvolta normal si echilibrat, este lasat sa-si iubeasca parintii in mod egal. daca insa reclamatia se dovedeste a fi una adevarata, consecintele pentru minor exista si sunt grave, sentimentele daunatoare transmise putand sa-i afecteze dezvoltarea ulterioara la nivel psihic si social.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
againstPAS, utilizator
Ce spuneti dvs.este adevarat. Eu ma gandeam la cazul in care presupusa alienare este clamata de parintele nerezident, iar cel rezident este denigrat cu orice ocazie in fata copiilor. Ca urmare a sesizarii catre DGASPC a parintelui alienat, copiii sunt intervievati si evaluati psihologic, impreuna cu parintele rezident care, si asa, are toate obligatiile de indeplinit, prin ''bunavointa'' parintelui nerezident. Acest parinte are de suportat si toate sicanele...

Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Punand in balanta sicanele pe care le are de suportat parintele si riscul ca acel copil sa fie indepartat in mod intentionat de catre un parinte de celalat, cu riscul de a ma repeta, primeaza interesul copilului. Evaluarea psihologica a copilului (care si asa rareori se dispune) este uneori necesara pentru ca instantele sa afle adevarul si sa dispuna o solutie in deplina cunostinta de cauza.
Important este ca micutului sa-i fie bine in viitor. Este inuman sa lasi un copil sa creasca cu gandul ca tata l-a abandonat, i-a facut rau, este un nenorocit dezinteresat, iresponsabil si ca parintele rezident este marele salvator al sau de monstrul de tata. Nu la fel de inuman este sa participe la o evaluare psihologica impreuna cu parintii lui.
Partea cea mai trista este ca aproape orice parinte nerezident al carui copil este alienat renunta mai devreme sau mai tarziu. Renunta dupa ce copilul il respinge de cele mai multe ori brutal, spre incantarea parintelui rezident.
Parintii ar trebui sa aiba minima capacitate sa distinga intre adevarul adultilor si adevarul copiilor.

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)