avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \'\'Sindromul Alienarii Parentale\'\'
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

''Sindromul Alienarii Parentale''

As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat pare de cunoscuta tema? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valentin40 , utilizator 11:10, 7 Aprilie 2015
În cazul unui proces, în calitate de parte care a pierdut, va plăti toate cheltuielile de judecată. În al 2-lea rând se poate intenta acțiune pentru denigrare cu plată de daune.
Pana ajungi sa castigi un proces cu o actiune in pretentii, reclamantul va inventa toate "sindroamele" existente si inexistente. Caci vorba aia ce-l costa? Cel mult niste cheltuieli de judecata. E o cauza interesanta a CEDO cu un copil tarat in cercetarile tuturor "sindroamelor", plangerilor, sicanelor, proceselor etc, si care, fireste intre timp creste. Opinia ei despre toate cele intamplate este de-a dreptul un avertisment dat tuturor celor care isi confunda rolul de parinte cu cel de procesoman (hartuitor). Din pacate ignorat!
Cam asa se poate explica:

"Hatred is not an emotion that comes naturally to a child; it has to be taught. A parent who would teach a child to hate or fear the other parent represents a grave and persistent danger to the mental and emotional health of that child. Alienated children are no less damaged than other child victims of extreme conflict, such as child soldiers and other abducted children, who identify with their tormentors to avoid pain and maintain a relationship with them, however abusive that relationship may be." - Revista Psychology today.
Adevarul despre acest asa-zis sindrom si mai ales despre dezaxatul sau autor,il gasiti (detailat!) pe acest link.Manualul Judecatorilor pentru Curti de minori precizeaza clar ca acest "sindrom" nu are nicio baza stiintifica si trebuie respins ca proba in instanta:
[ link extern ]
Ati dat linkul catre articolele publicate de un ONG din US ...

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)