avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala platitoare la norma sau ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala platitoare la norma sau sistem real

Reprezint o intreprindere individuala cu activitate principala in domeniu agricol (CAEN 0150) si activitati secundare de birotica-secretariat si altele, si cu angajati inca din 2011,care conduce evidenta si plateste impozit pe venit in sistem real de la infintare din 2010 pana in prezent, si platitate TVA.

In urma controlului financiar sunt OBLIGATA sa trec la norma, nu doar din 2015 ce si retro :O in 2014 respectiv 2013 si sa achit diferente de impozit si majorarile si penalitatile aferente!!!! X-(

Cunosc articolele de lege in baza caruia de face acest lucru, dar eu imi desfasor activitatea cu ajutorul angajatilor, nu individual sau in asociere, mai mult nu se poate aplica norma decat pe cod CAEN 0150 nu si restul, DECI cum vor sa ma impuna la norma? Si ce se intampla cu DEDUCTIBILITATEA cheltuielilor cu salariatii conform cap II din titlul III al Codului Fiscal? Cum pot sa imi sustin altfel drepturile fara a ajunge in instanta? #-o

Este legala impunerea mea la norma conform cap. VII din titlul III al Codului Fiscal?!?!?

Astept un raspuns care sa clarifice putin situatia. Multumesc anticipat! :)
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
florica11, utilizator
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 19:33, 2 Aprilie 2015
horatiusasu a scris:
[
La al doilea citat: daca veti castiga, banii de avocat ii veti recupera ca si cheltuieli de judecata.
Plateste cine greseste, e normal.
Si nu va obliga nimeni sa aveti avocat, va puteti reprezenta singur(a). Daca aceasta va depaseste, atunci aprofundati va rog din nou ideea de specialist care va ajuta sa obtineti dreptatea - avocat, consilier juridic etc.
NB Nu sunt avocat :)



He he ... v-ati simtit atacat si ati reactionat in consecinta. Nimic mai fals. Realitatea nu e ca pe hartie. Din pacate nu plateste cine greseste. Eu am proces castigat pe firma in care am fost pusa tot eu (firma) sa platesc cheltuielile de judecata....a ramas perplex si avocatul.
O alta realitate: fondul se pierde ca sa fii obligat, de lege, sa-ti pui aparator si sa mai platesti inca odata si toate taxele de timbru. Si la apel sau recurs castigi fara sa aduci nicio proba suplimentara. Ce sa vezi!
Daca as da in judecata ori de cate ori mi se incalca un drept fundamental, as numara fara sa exagerez cam 5-6 procese noi pe luna. Sincer va spun...nu sunt Valcov, n-am bani ascunsi in cimitir, chiar nu-mi permit.
Ma uit in jur si presimt ca nu vorbesc doar pentru mine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L., Contabil
Nu pot sa contest exemplele Dvs.
Da oriada, de aia e ultima alternativa instanta si pentru mine, sper totusi sa nu fiu nevoita sa ajung acolo, dar cum spune si horatiusasu daca nu se poate altfel, una este scris alta se face
in practica, pe langa faptul ca organul de control nu isi motiveaza pozitia, nici macar atunci cand contribuabilul divedeste ca nu e vinovat (!!!) nu este luat in seama.


Apropo, toate actele, 10 bibliorafturi, sunt la ei la control din 01.03, ce ziceti de asta? Nu am primit nici un raspuns scris inca, decat verbal sa merg sa achit la finante datoriile aferente impuneri la norma de venit pe 2013 si 2014, lucru pe care nu il fac, in 2013 am achitat 16% pe profit, iar 2014 e in pierdere! Doar cheltuielile cu salariati sunt aproape dublu decat cat ar trebui sa platesc conform impunerii la norma.
Ce sa mai spun de impozitele pe teren care trebuiesc platite la inceputul anului, macar jumatate din valoare iar pana in septembrie anul de referinta trebuie achitate integral. Subventiile in agriculura intra in primavara anului urmator celui pe care se face plata, cand tu ca agricultor trebuie sa ai deja culturile infiintate si banii ingropati in culturile din pamant, asta daca ai lichiditati in buzunarul propriu sau ai reusit sa vinzi recolta la un pret convenabil.

Cei de la control cunosc oare termenele si dificultatile pe care le intampinam noi cei care lucram si nu cersim SOCIAL? HABAR NU AU!!!! :rtfm: As vrea sa ii vad pe ei la sapa nu la hartii!!! :hammer:
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
florica11, utilizator
@florica111
Parerea mea - doar o banuiala - e ca organul de control a vazut ca daca aveti pierdere pe 2014 ar fi mai "rentabil' sa platiti retroactiv la norma. Ceea ce este aberant, dar nu si pentru ANAF, a caror inspectori au "target" sa rupa tot ce se poate, pentru ca nu conteaza - nu patesc nimic - daca ulterior ANAF pierde in instanta.
Va indemn pe Dvs. si indemn o tara intreaga: nu lasati sa treaca abuzurile care au ajuns deja demne de regim Gestapo!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
horatiusasu, utilizator
NU inteleg de ce se afla actele la ei. Au mandat sa le confiste? Actele nu se lasa organelor de control, de unde stiti ca nu sustrag documente din dosare, acuzandu-va de cine stie ce minuni? Trebuie sa le asigurati un spatiu pentru consultarea arhivei intr-un interval orar decent. Atat.
Daca arhiva ramane nesupravegheata de d-voastra chiar si o ora atunci procedati la sigilarea dosarelor, numerotarea filelor si predarea actelor cu proces verbal. Doar in aceste conditii puteti preda arhiva.

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata a statului roman in problema cass-ului obligatoriu pentru toata lumea romaneasca SIE SIE Statul roman, prin reprezentantii sau conducatorii lui - alesi, numiti naimiti sau inamovibili - spoliaza contribuabilii cu sume consistente, prin anaf, cass ... (vezi toată discuția)
Neplata tva = puscarie? stoyan stoyan Buna seara. Lucrez ca electrician pe propriul pfa. Am fost informat de anaf ca nu am platit un tva in 2010, in valoare de 3500 lei, avand de platit la ora ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii anaf cas mialucia mialucia In 2010 parintele meu s-a trezit cu instiintare de la CAS ca are datorii de 6000 de lei in urma cedarii folosintei bunurilor prin inchiriere, din care 2500 era ... (vezi toată discuția)