avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale REGISTRUL COMERTULUI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

REGISTRUL COMERTULUI

buna ziua,
sunt relativ noua pe acest forum si as vrea sa salut pe toti cei ce-l uziteaza. am si eu o intrebare pentru distinsii consultanti: am auzit de la anumiti colaboratori ca la registrul comertului, pentru a face modificari, pe baza de hotarari ale asociatilor la srl-uri sau alte forme juridice pentru societati este nevoie de imputernicire -ca angajat al respectivei societati comerciale in functia de consilier juridic , sau .... daca nu ai aceasta functie este necesara o procura speciala. este adevarat? eu sunt asistent manager si asociatii ma trimit pe mine cu actele la registru. pana acum 2-3 ani nu au solicitat asa ceva. astept un raspuns,
cu stima,
gabriela
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:53, 23 Iunie 2009
multumesc. si daca nu sunt inserate?
Cum spuneam, in Bucuresti se accepta si ne-autentice.
De acord cu Andreea. Din pacate nu exista o practica unitara pentru toate ORC-urile din tara, ba chiar nici macar pentru cel din Bucuresti. Va sugerez sa faceti actele de mentiune si sa inserati in Hotararea AGA/ Decizia Asociatului unic aceasta imputernicire a societatii catre d-voastra. Daca judecatorul-delegat nu va accepta o astfel de imputernicire, va trebui sa aveti o procura speciala notariala semnata de administratorul societatii. Multa bafta.
Daca sunteti angajata societatii, pentru depunerea si ridicarea de inscrisuri la ORC sau la alte institutii este suficienta o imputernicire emisa de societate stampilata si semnata de administrator din care sa rezulte ca sunteti salariata societatii, ca reprezentati interesele societatii la .......... si ca semnatura dvs, este opozabila societatii.
cazacioc a scris:
Daca sunteti angajata societatii, pentru depunerea si ridicarea de inscrisuri la ORC sau la alte institutii este suficienta o imputernicire emisa de societate stampilata si semnata de administrator

Administratorul poate imputernici pe oricine, nu numai salariati, dar cu conditia ca aceasta putere sa ii fie acordata prin actul constitutiv. Daca actul nu mentioneaza, atunci adminitratorul nu poate delega reprezentarea societatii si e nevoie de decizia asociatilor. Oricum e mai usor sa treci in AGA si imputernicirea, nu de alta dar AGA e actul care trebuie inregistrat si atunci scutesti redactarea unui act in plus.

Alte discuții în legătură

Problema legata de depunerea actelor societatii la rc live_maz live_maz conform art.18 (2) din ordinul arivind aprobarea Normelor met privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare ... (vezi toată discuția)
Procura! Val1977 Val1977 Buna ziua, Vreau sa cedez actiunile unei societati comerciale in care suntem 2 actionari catre o alta persoana din afara societatii respective. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea societãþilor comerciale themis themis Articolul 70^1, introdus în Legea nr.31/1990 prin modificarea operată de OUG 52/2008, prevede: [i]Actele de dispoziţei asupra bunurilor unei societăţi ... (vezi toată discuția)