Am un angajat pe o functie superioara. Din motive de lipsa de personal si pentru acordarea de CO,CM aceasta persoana executa uneori si aceasta functie inferioara.Mentionez ca acest angajat a practicat functia inferioara pana la ocuparea prezentului post iar acum daca l-as folosi il voi folosi pe timp de o saptamana sau 2 intr-o luna dar nu mereu ci numai in cazuri de forta majora respectiv CO,CM.a celorlalti. Mai precizez ca sporurile sunt altele si mai mari la functia inferioara .
Dar cine oare va spune ca e vorba de sanctiune????Ma intreb eu cum pot incheia 2 contracte individuale de munca cu acelasi salariat cu 2 functii total diferite una care are ca atributii instruirea personalului si alta de executie din care omul a provenit. Pun si eu niste intrebari pt. ca vreau sa-mi deblochez situatia si nu sa ma dau in spectacol.Si da lucrez la CFR si aici unii au sporuri de siguranta circulatiei, sporuri de munca gra diferite despre asta e vorba.Iar eu pur si simplu ma intrebam si ma intreb cum e corect sa se procedeze in cazul platii pt. munca depusa.Cam atat. Ideea e ca functia superioara are salariul mai mare si sporuri mai mici in timp ce la functia inferioara e cum e de asteptat salariul mai mic dar sporuri mai mari.Ca o idee generala sa stiti ca la CFR sunt cazuri cand seful de statie are salariul brut mai mic decat al unui subordonat din statie (ex. impiegat de miscare)de care raspunde si fata de care are pregatire superioara facuta prin examenul de sef de statie si/sau absolvent al unei institutii de invatamant superior.Am sperat ca cineva stie un raspuns corect conform cu codul muncii
plata munci se face pe functia ocupata nu pe pregatire....si asa suntem o tara in care majoritatea secretarelor au terminat pe undeva o facultate. ba unele mai au si un doctorat la activ.
prin urmare, daca are postul de femei de servici pe care se cer 8 clase va fi retribuit pentru 8 clase nu pentru ce are in CV
iar in ce priveste aprecierile la adresa maestului freeeelis, sa stiti ca este unul dintre cei mai pregatiti pe codul muncii din acest site, prin urmare slabe sanse sa dea informatii eronate
Vi s-a dat un raspuns care nu contrazice Codul Muncii. Imi aratati ce contrazicere este intre ce v-am raspuns si ce scrie in Codul Muncii.
Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.