avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum pot justifica legal plusul de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum pot justifica legal plusul de casa

Buna ziua!
As dori sa stiu si eu daca exista vreo posibilitate legala sa justific plusul de casa (rezultat din restul pe care clientii nu il iau). Avand in vedere nebunia creata in prezent de organele de control si faptul ca multor societati li s-au suspendat activitatea pentru diferente mici gasite in casa de marcat.
O parte importanta din vanzarea zilnica este data de podusele care tb cantarite (mezeluri, legume-fructe, congelate de pui, de porc, etc.). Oricum ai face suma de plata rezultata este cu cativa banuti in coada. Marea majoritate a clientilor bineinteles ca nu isi iau restul reprezentat de acei cativa banuti. Iar o evidenta clara a banutilor ramasi e greu de tinut, mai ales daca este aglomerat.
Nu exista nici o lege de partea comerciantilor in acest sens? Mi se pare aberant sa te trezesti cu activitatea suspendata pentru 12 lei plus de casa (stiu caz de societate inchisa pt o luna pt 12 lei plus).

Multumesc frumos!
bensiddan a scris:

Lit. aceasta gg) se referă la banii proprii ai persoanelor care lucrează la punctul de lucru și care nu au fost declarați și înregistrați înainte de inceperea lucrului în "registrul special".

Aceasta situatie care priveste obligatia de a declara sumele personale de bani, a fost prevazuta de art. 4 alin. (6) lit. e) din OUG 28/1999 privind casele de marcat fiscale.
Obligatia mentionata anterior a fost abrogata in data de 17.11.2008 prin art. I pct. 2 din Legea 264/2008, pentru modificarea OUG 28/1999.
Prin urmare, in prezent nu exista nu exista nicio obligatie legala pentru niciun operator al casei de marcat fiscale de a declara sumele de bani personale.
"Cei care nu invata din greselile trecutului sunt obligati sa le repete" zice un vechi proverb.
Eu zic sa iesim in strada cu totii ca asa ceva nu se mai poate.
Iar "de pe surse"se zice ca sunt trimisi in Ardeal sa stranga obligatoriu 1.000.000,00 Euro
sa aiba ce pune la loteria bonurilor fiscale dar si pentru ca Ardealul nu a votat "in masa" PSD !!! Asta mi se pare un pic a razbunarea prostului.
anatiti, se pare ca traim pe planete diferite !
1 ) daca eu cu activitate en-gros nu am dreptul sa emit factura fiscala pe persoana fizica , Metro de ce are acest drept ??
2) nu pot admite sa inchizi un punct de lucru pentru un plus de 1.5 lei , atata vreme cat societatea plateste anual statului impozite si taxe in valoare de aute de mii lei .
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
Admin, administrator
savysb a scris:
Spuneti-mi va rog, in cazul in care are loc un control ANAF in mijlocul zilei, in momentul in care nu a fost facuta inchiderea de casa, cum se poate justifica plusul?

Se inchide casa ,se scoate X-ul ( echivalent cu Z dar care poate fi scos oricand in timpul zilei ) si se numara banii .
Si nu se declara plusurile deoarece sumele rezultate sunt mai mici decat costurile rezultate in urma inregistrarii si procesarii lor . Pe de alta parte relativ la volumul de vanzari (exprimat in bani) reprezinta un procent insignifiant iar prejudiciul creat prin nedeclararea lor e si mai ingsignifiant - cheltuielile generate de organele de control sunt de cateva (sute) de ori mai mari .
Prin inchiderea casei se genereaza pierderi la buget prin : neplata impozitelor datorate in urma potentialei vanzarii a produselor ,organele de control trebuie retribuite pt munca prestata ,cheltuieli cu deplasarea lor ,telefoane ,etc.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
mottofreee, utilizator
maxx_bcp_1971 a scris:

Iar "de pe surse"se zice ca sunt trimisi in Ardeal sa stranga obligatoriu 1.000.000,00 Euro

Care 'surse' ? Alea de la realitatea sau b1 ?
Intr-adevar, s-au comis abuzuri de catre unii inspectori ANAF, dar Ponta a spus public sa se faca aceste controale in limita decentei si bunului simt.
Orice abuz trebuie criticat, dar lasati-ne cu 'sursele' alea 'credibile'.

Alte discuții în legătură

Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Adaptare casa de marcat la bacsis angelica36 angelica36 Buna ziua Am si eu o intrebare referitor la \\"BACSIS\\" daca este obligatorie acea tasta pe casa de marcat mentionez ca detin un magazin cu haine nu luam ... (vezi toată discuția)
Rulaj casa marcat smndraghici smndraghici Buna ziua, Incasez prin casa de marcat si la sfarsitul zilei scot Z, dupa care predau banii catre casieria centrala pe baza de monetar si DP. Acum mi s-a ... (vezi toată discuția)