avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitate succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitate succesiune

Buna ziua,
In iulie acu doi ani, a murit tatal meu.Ne-a ramas un apartament mie, surorei mele si mamei.Am tot auzit vorbindu-se despre succesiune si am cateva intrebari:
1)Cat de obligatoriu este intocmirea ei?Cu ce ne poate dezavantaja, daca nu intocmim succesiunea?
2) Este adevarat ca daca succesiunea nu este facuta in termen de doi ani, costurile vor fi mai mari? Ce si cat se va plati in plus?
3) Care este procedura de calcul pentru costul unei astfel de succesiuni (fara onorariu care , dupa cate am inteles depinde de notar)?
4)Dupa depunerea actelor cat dureaza aceasta procedura? Toate persoanele care au drepturi trebuie sa fie si ele prezente?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 14:53, 28 Iulie 2009
Am vorbit cu un notar care mi-a spus ca dupa termenul de doi ani, costurile vor fi mai mari in sensul ca se va adauga la costurile actuale impozitul pe succesiune pe care trebuie sa il dam statului si care ar fi 1%, calculat asupra valorii masei succesorale. Intrebare: poate creste valoarea acestui impozit in functie de numarul de ani ce trec dupa cei doi ani ?Sau este fix si se aplica indiferent dupa cati ani se face succesiunea?
Multumesc anticipat.
Informativ vă pot spune că în februarie am făcut succesiunea pe un teren arabil neîntabulat,la fel şi apartamentul şi garajul.Ne-a costat la notar 770 RON. În ziua în care ne-am prezentat într-o jumătate de oră am primit certificatul de moştenitor.Pe certificat scrie că suntem moştenitori extratabulari.Probabil că ne-ar fi costat mai mult dacă totul ar fi fost întabulat. Sper să vă fie de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie dezbatere succesiune sandru72 sandru72 succesiunea din partea lui tata este obligatorie santem 2 frati si mama in viata ce trebuie sa facem? va multumesc:O (vezi toată discuția)
Succesiune teren neîntabulat Bibica Bibica Am rugamintea de a mă lămuri daca se poate obtine prin instanta constatarea calitatii de mostenitor după bunic, in conditiile in care toti succesorii ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune(mostenire) cocos44 cocos44 Buna ziua! Trebuie sa declansez ,la un notariat,procedurile de succesiune(mostenire) pentru un apart. cu 2 camere,al mamei mele decedata de curand. Care sunt ... (vezi toată discuția)