avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CERERE ACTE COPII XEROX PROPRIETAR
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CERERE ACTE COPII XEROX PROPRIETAR

Buna ziua,
Am primit o cerere de la un proprietar adresata domnului Presedinte al C. Executiv, solicitand eliberarea unor copii xerox la ultimul proces verbal de la Adunarea Generala si dupa contractul incheiat intre Asociatie si firma de curatenie.
Conform Legii 230/2007, are acest drept sau doar sa le analizeze la casieria Asociatiei de Proprietari?
Cel mai recent răspuns: euely , utilizator 00:02, 2 Aprilie 2015
Aveti perfecta dreptate in legatura cu drepturile proprietarilor de a cunoaste orice aspect ce tine de functionarea asociatiei. Cum caracterizati, insa, cererea unui proprietar de a primi copiile unor documente ale sedintelor adunarii generale, sedinte la care a participat? doreste sa aiba o arhiva proprie a documentelor sau...... . Sa vedem acum, dupa legea 34/2015, in legatura cu comunicarea, la 3 luni, a datelor asociatiilor de proprietari! Ce de cereri in plus se vor face. Asta pentru ca legiuitorul a dat numai o enumerare si apoi a lasat totul balta, la latitudinea administratorilor, sau a celor cre vor sa isi dea cu parerea! Nu mai zic de costurile ce decurg de aici. Precizez ca am legatura cu asociatia de proprietari ci sunt un simplu membru al unei astfel de asociatii.
Daca A, B, C .... X, Y, Z vor copii dupa documente atunci sa plateasca, nu sa fie bagate la cheltuieli comune.

Nu cred ca ar fi ceva ilegal, hartia nu este gratuita, copierea documentelor nu este gratuita.

Asa cum multe autoritati (ex. primariile) solicita plata unei taxe pentru copierea unor documente pe care le solicita cetatenii tot asa poate fi impusa o taxa de copiere.

Daca asociatia nu are un copiator se pot baga costuri cu deplasarea.
Solutii sunt, dorinta de colaborare sa existe.
Sigur ca proprietarul are dreptul, asociatia are obligatia s.a.m.d. Dar totul in limita bunei intelegeri.
Sa ma explic.
Daca un proprietar are o nedumerire, o nemultumire si vrea sa i se explice ceva, sunt deacord ca este normal sa i se arate documentele, sa i se explice... Am avut un asemenea caz si-am facut efortul de a printa cateva documente si omul sa le poata studia acasa pentru a se lamuri.
Dar atunci cand un proprietar este carcotas profesionist, din partea asociatiei noastre benefoiciaza o data, de doua ori de documente printate si gata. Ne-am lamurit ca omul cauta nod in papura si nu mai "pupa" alt inscris de la asociatie decar daca este dispus sa-l solicite prin instanta. In rest beneficiaza ca oricare alt proprietar de toate informarile afisate, de posibilitatea participarii la sedintele comitetului executiv, de posibilitatea participarii la adunarea generala, ocazii in care poate pune intrebari, se poate lamuri, poate afla...
Noi la fiecare sedinta de comitet invitam prin anunt orice proprietar care are probleme sa vina, sa participe, sa discutam...
La fiecare adunare generala imprastiem pe mese liste de plata, situatia fondurilor, sistemul propriu de penalizari, bugetul de venituri si cheltuieli, raportul cenzorului, legea 230/2007, HG 1588/2007 si alte asemenea situatii, inscrisuri...
Asa ca lucrand cu transparenta si raspunzand la aproape orice problema in cadrul adunarii generale si a sedintelor de comitet, foarte rar poate apare cineva care sa mai solicite inscrisuri, copii...
Exact asta s-a intamplat si la asociatia noastra..propietarul in cauza desi a participat si am dezbatut problema cu firma de curatenie si am luat si masurile pe care le-a propus chiar el , vine dupa doua saptamani si spune ca vrea copii dupa actele respective..nu stiu , poate gresesc dar eu il vad rau intentionat..
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiere contracte si alte documente ale asociatiei de proprietari ana41 ana41 buna dimineata! cum trebuie procedat cu cei care doresc copii dupa procesele verbale ale sedintelor de AG sau comitet, ale contractelor incheiate de ... (vezi toată discuția)
Raport de activitate BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in ... (vezi toată discuția)
Documente solicitate de un membru al asociatiei angcris angcris Stiu ca un membru al Asociatiei de proprietari poate sa solicite orice document legat de activitatea asociatiei,dar poate sa solicite copii dupa anumite ... (vezi toată discuția)