avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de succesiune cu fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de succesiune cu fals in declaratii

Buna ziua,am rugamintea sa mi spuneti ce sanse am prin instanta sa conest un act de sucesiune?Bunicul vitreg ( tatal vitreg al tatalui meu decedat) a vandut casa bunici mele si ea decedata fiului natural in urma unei sucesiuni cu martori care au declarat ca nu mai sunt mostenitori.Aceasta vanzare sa facut in anul 2008 la 14 ani de la decesul bunici mele si la 7 ani de la accidentul tatalui meu care a ramas paralizat cu decesul ulterior.Intrebarea mea este:Daca acest act de vanzare cumparare la biroul notarial(pe care l stiu)sa consumat corect si ce sanse am sa atac acest act de vanzare -cumaparare.Va multumesc anticipat si mi cer scuze daca nu m-am exprimat corect.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 11:11, 5 Aprilie 2015
De atacat se poate ataca orice contract. Important este sa existe motive, iar acestea sa nu fie privite subiectiv.

Pentru a discuta de sansele reale ale unui astfel de demers, cred ca ar trebui sa vorbiti cu un specialist.

Daca folositi cuvinte ca ”fals” sau ”miseleste” este posibil sa va creati o idee subiectiva despre sansele dumneavoastra. Cand veti ajunge in instanta va trebui sa demonstrati cu probe pretentiile iar persoana care va va asculta va fi obiectiva. Legea prevede termene pe care ar fi trebuit sa le respectati, legea prevede decaderea din anumite drepturi daca nu sunt exercitate la timp.

Inainte de a va intreba care sunt sansele pe care le aveti, aveti in vedere ca dispozitiile legale nu se pliaza mereu pe perceptele de morala.

Si ca sa dau si un raspuns cred ca sansele sunt ”fifty-fifty”.
Iulian_decor a scris:

Dar pe mine respectiv pe tatal meu nu ne a chemat nimeni la masa sucesorala(pot sa dovedesc cu martori) efectuata de catre bunicul vitreg impreuna cu fiul natural la biroul notarial unde sa declarat ca numai exista alti mostenitori, in masura in care tatal meu atunci era in viata.


Chiar dacă era în viață, trebuia să accepte legal sau tacit moștenirea în termenul legal de opțiune succesorală, care la acel moment era de 6 luni de la deces sau de la data la care moștenitorul a cunoscut decesul.
Dacă nu a făcut acte sau fapte de acceptare este considerat renunțător.
Nu ați știut de decesul bunicii?

Nu puteți veni după 21 ani de la decesul bunicii să spuneți că vreți parte din moștenire, fără ca în tot acest interval de timp fiul acesteia, care a fost în viață până în 2010, să nu fi făcut nimic în sensul acceptării moștenirii.

Șansele D-voastră de reușită sunt mult mai mici decât s-a prognosticat în postarea precedentă.
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2015
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tatal decedat marystanga marystanga Buna seara a-ti putea va rog sa ma indrumati si pe mine intr-o problema si anume: Tatal meu dupa despartirea de mama mea s-a recasatorit ,actuala sa sotie ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenitori Bora Irina Bora Irina Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: in urma decesului unui tata nu s-a facut succesiunea, ramanad ca urmasi sotia si 2 copii. ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune dupa mama + anulare contract vanzare-cumparare amondaos amondaos Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate deschide succesiunea dupa 12 ani de la decesul mamei. De asemenea as dori sa stiu daca un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)