avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa

Buna .....
Ma numesc Cristina si as dori sa plec de acasa din cauza parintilor mei . Am facut o prostie am avut o relatie de lunga durata cu el , am fost la el acasa si m-a fortat sa fac niste poze mai intime . Am vrut sa ma despart de el , astfel el auzind asta a inceput sa ma ameninte ca o sa ma faca de ras in tot liceul ( liceul meu fiind unul de prestigiu cu asteptari foarte mari de la profesori pentru elevi ) M-am despartit de el si dupa o luna a facut publice pozele cu mine in liceu. Ai mei parinti cand au aflat nu m-au lasat sa le explic in tocmai cum sta treaba . Ei mi-au pus cateva intrebari eu le-am raspuns incercand sa le spun intocmai cum s-a intamplat , a vorbit si cu el dar el cu tot ce le-a spus a fost contrar spuselor mele de pana atunci . Am ajuns acasa de la liceu ai mei parinti ma asteptau m-au chemat la ei si mama a inceput sa ma bata sa ma traga de par , sa dea cu palma peste fata pe unde prindea si cu pumni si picioarele . :((:((:((A inceput sa ma faca in diferite feluri . Eu in perioada in care m-am despartit de respectiv am inceput sa am o relatie cu cel mai bun prieten al meu de pana atunci . El mi-a oferit sa plec de acasa sa ma duc la el ca ai mei parinti sa nu mai ma bata pe fiecare zi el vrand sa ma ajute . El are 18 ani si eu 16 si ne este totusi frica ca ai emi parinti sa dea declaratie la politie si el sa pateasca ceva nici eu nici el nu ne dorim asta . Ajutati-ma va rog din suflet
Cel mai recent răspuns: Srb , utilizator 13:44, 9 Aprilie 2015
Hello

Eu imi voi da cu parerea mai putin specialist ci mai mult ca o persoana care vede lucrurile din exterior.
1. Ceea ce ai facut este o prostie prin prisma faptului ca ai facut ceva in mod deliberat fara sa te gandesti la consecinte. In sensul ca daca ai facut poze intime de orice natura TREBUIE sa accepti si situatia in care acele poze devin publice. SI de asemenea sa traiesti cu consecinta faptelor tale. Deci nu faptul ca ai facut poze este prostie, ci faptul ca ai facut poze dar nu poti sa suporti consecintele situatiei in care au devenit publice.
2. In sine ideea de a face poze intime care ulterior devin publice, nu este cel mai grav lucru pe lumea asta. Foarte multi oameni (mai tineri si chiar mai in virsta) fac asta. SI in cazul multora acele poze devin publice. Din pacate in cazul majoritatii nu e nimic interesant din punct de vedere artistic si poate doar faptul ca ii cunosti sa reprezinte interes.
Pe de alta parte exista foarte multe celebritati care au folosit astfel de poze si situatii pentru a castiga popularitate si recunoastere, fapt pentru care unii platesc bani multi (in general reclama costa :P). Astfel ca daca esti intr-adevar intr-un liceu cu pretentii, probabil ca esti si persoana cu pretentii si vei avea capacitatea de a utiliza un dezavantaj si sa-l transformi intr-un avantaj.
3. Acum ceea ce s-a intimplat nu mai poti schimba, si in loc sa te lamentezi si sa te stresezi, invata sa traiesti cu asa zisele "defecte" ale tale. Faptul ca ai facut poze care au devenit publice si chiar si aparent nu ai o problema cu asta (fata de colegii tai si/sau oamenii pe care ii intilnesti), te poate transforma intr-o persoana puternica si chiar te poate face o persoana mai puternica. Eu unul as recunoaste ca am facut si ca mi se pare anormala reactia celor care condamna faptul ca am facut si nu faptul ca o persoana distribuie materiale cu minori. Mai grava este fapta de a detine si a distribui materiale cu minori. CUmva daca ma intrebi esti intr-o situatie mai avantajoasa decit fostul iubit, care e pasibil macar de amenda penala. Crede-ma ca e MULT MAI GRAVA distribuirea de materiale intime cu MINORI.
4. Cu parintii tai, e mai complicat, pentru ca ei au cea mai mare nevoie de consiliere. Probabil ca traiesc dupa rigorile comuniste si nu inteleg "generatia tanara". Isi vad munca de 16 distrusa si sint disperati. Ei au o imagine idealizata despre tine si se regasesc 100% in tot ceea ce faci. Dintr-odata aceasta constructie se darama si sint pusi in fata unei realitati ep care nu o inteleg. Considera ca au gresit undeva si nu isi dau seama unde. Sint disperati si frustrati si singurul mod in care isi refuleaza aceasta frustrare este sa te blameze pe tine. De fapt ei se blameaza pe ei dar nu au taria si caracterul sa o recunoasca. Ceea ce iti pot spune este ca IMI PARE RAU PENTRU EI, mai mult decit pentru tine.
Daca vrei un sfat, parerea mea e in primul rand sa ai o discutie cu cartile pe masa despre situatie. Ii iei frumos, ii pui la masa si vorbesti cu ei ca de la adult la adult. E important sa subliniezi ca regreti situatia, ca iti dai seama ca ai facut o prostie si ca oricum suplimentar esti pedepsita emotional mult mai mult decit doua trei palme pe care ti le aplica. Le explici ca pana la urma multi fac prostii in adolescenta, unii facind si mai mari. Daca nu fumezi subliniaza acest fapt (nu mai zis de droguri). Oricum consider ca e mai grav cu drogul decit cu poza deocheata.
Discuti apoi despre planurile tale educationale viitoare. Explici cit de importanta e scoala si viitorul tau si le explici ca este posbilitatea sa ceri sa fi transferata in alta parte deoarece ti-e imposibil sa mai te intilnesti cu colegii (aceste afirmatii subliniaza caracterul grav a ceea ce traiesti tu emotional, mai departe de probleme lor). Apoi le spui franc in fata ca ai nevoie de ajutorul lor si ca NU ITI DORESTI sa faci alte greseli MAI MARI cum ar fi SA FUGI DE ACASA..
Iti garantez ca pus in practica corec si cu atitudinea corecta (adica ferm, sincer, dar umil si expresia omului care stie ca a gresit si regreta) vei transofrma pe parintii tai din cei mai mari opozanti in cei mai mari aparatori. Ei vor dori sa depuna plangere impotriva tinarului si vor porni o intreaga cruciada impotriva tuturor.
Totul este sa stii cum sa te detasezi de situatia in care te afli, sa privesti lucrurile din exterior si sa gasesti solutia cea mai inteligenta de a folosi situatia in favoarea ta.
Nu e frumos sa te invat sa iti manipulezi parintii, dar situatii disperate conduc la masuri disperate. Pe termen lung si lor vi se va parea bine decizia luata. Dar fiind implicati acum in situatie e greu sa iei decizia corecta.
Iar DECIZIA CORECTA este sa DISCUTATI problema.
5. Adolescenta e o perioada ciudata dar frumoasa. Majoritatea celor care sintem pe forum avem amintiri dintre cele mai placute. Este o lupta permanenta intre copilarie si viata de adult cu responsabilitatile acesteia ce urmeaza sa vina. Atit in ochii tai cit si a celor din jurul tau.
Consider ca e bine sa te bucuri de perioada pentru ca va trece repede si ca sa fii adult e nasol, mai ales in Romania.

in final sa ne spui si noua ce s-a intimplat
Cristina, mai esti printre noi? Nu ai mai zis nimic de ceva zile..
" rigorile comuniste si nu inteleg "generatia tanara" ". Este la moda cand ceva nu ne convine sa dam vina pe comunism. Generatia tanara trebuie sa fie educata pentru a se integra in societate. Ar trebui sa avem discernamant si sa constientizam ca niciodata parintele nu doreste raul copilului sau. Dar pentru asta trebuie sa fii tu insuti parinte, sa fii educat, sa intelegi ca adolescenta trebuie controlata, indrumata, consiliata cand se impune. Viata de adolescent este una, iar viata de familist este alta.Cu scoala ce va face?
Nu sunt de acord cu tratamentul aplicat fetei dar sunt indreptatit sa cred ca a maximalixat pentru a-si masca dorinta de a se muta cu noul prieten. Nici nu a treminat acea" relatie de lunga durata" ( la numai 16 ani!) si a inceput alta. Poate in discutia parinti-prieten-fata, parinti fetei a aflat lucruri pe care fata le-a ascuns. As fi mai bland cu fata daca aceasta ar fi recunoscut ca experient cu primul prieten a fost o lectie pentru ea. Dar ea nu s-a oprit aici, a innodat o alta relatie. Banuiesc, si nu cred ca ma insel daca spun ca tratamentul aplicat fetei( exagerat in mod deliberat), a venit in urma hotararii acestei de a se muta cu noul prieten.
Sfaturi cu actionatul parintilor in judecata, certificate medico-legale, plecatul de acasa...asa gandeste " noua generatie" ? Ce relatie s-ar stabili pentru viitor intre fata si parinti? Cine-i doreste binele fetei, parintele sau " prietenul" ?
Nu orgoliul parintilor este in joc. Este in joc viitorul si viata fetei. Sfatul nostru pentru ea ar trebui sa o directioneze spre institutii ale statului specializate in astfel de cazuri.
Rezum:
- pentru a educa, trebuie sa fii tu insuti educat;
- pentru a da sfaturi in relatia parinte-copil, trebuie mai intai sa fii tu insuti parinte, poate si parinte de fata;
- de ce nu a mai aparut fata pe forum?
CINEVA a facut un sondaj de opinii- generatia tanara vs. vechea generatie.
SFARSIT.
andidumitru a scris:

Cristina! Baga-ti mintile in cap! Tine-te aproape de parintii tai si lasa-l dracului de tampit care nu urmareste decat interesul lui iar dupa ce se satura de tine te va scuipa ca pe o masea stricata! Nu-ti bate joc de viata ta, e mare pacat...


Stimate domn, nici macar n-ati citit cu atentie cazul si va dati cu parerea transant! Fata nu mai este impreuna cu cel care a fotografiat-o si a facut publice pozele. Este impreuna cu cel mai bun prieten.

Nu-i normal sa incasezi bataie de la parinti dar nici daca pleci de acasa nu vei avea viata tocmai roz. Poate ar fi o solutie sa ceri protectia celor de la "copilul abuzat", ei pot sa te gazduiasca o vreme pana se mai detensioneaza relatiile cu parintii. Parintii dupa ce vor discuta cu psihologii si asistentii sociali o sa-si schimbe atitudinea deci cere cu incredere ajutorul.

Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
Cris1971, utilizator
iti poti denunta parintii pentru maltratare ,daca ai vanatai mergi la medicul legist si cere ajutor la asistenta sociala ,lucrurile nu se rezolva cu bataie de aia se intampla ce se intampla !!! nici parintii nu dau dovada ca sunt "educati·e mai usor sa omori din bataie decat sa educi !!

Alte discuții în legătură

Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
16 ani rOxa12 rOxa12 Buna ziua!!!Am 16 ani,De 1 an si jumatate am o relatie cu un baiat de 35 de ani,pe parcursul acestor ani parintii mei au aflat,desigur ca nu au fost de acord ... (vezi toată discuția)
Fugitul de acasa la 16 ani tutu1 tutu1 prietena mea are 16 ani si vrea sa plece de acasa sa stea cu mine nu isi mai suporta parintii iar pe mine ma iubeste suntem impreuna de aproape 3 ... (vezi toată discuția)