Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? Constituirea ca parte civila, inteleg ca , dupa actualul C.p.p.. nu mai poate fii schimbata- presupun valoarea prejudiciului cerut. Cind va fii aplicabil noul C.p.p.?
Multumesc pentru raspuns. M-am si interesat deja, pentru ca doresc sa merg la banca pentru a cere exonerarea de la plata dobanzilor pentru o suma de care nu m-am folosit eu, ci mi-a fost sustrasa. In cazul in care banca va considera ca am dreptate, este posibil sa se constituie si ea, in calitate de persoana juridica, in parte intr-un eventual proces? SI daca da, eu mai pot avea vreo calitate? Practic, banca este prejudiciata mai mult (banii fiind ai ei, eu doar imprumutat), eu, prin plata dobanzii.
Am fost abuzata de o persoană la 14 ani dar abia acum am avut curajul sa confirm acest lucru. Mi s-a spus că ca ma pot considera o parte civila si pot cere bani. Cât pot cere pentru acest lucru. Mentionez ca nu mi-a fost deloc usor sa trec peste acest lucru mai ales că a durat aceasta "apropiere" deoarece am fost si santajata. Iar în momentul de fata imi este frica de acea persoană.
Trebuie sa depuneti intai plangere penala. Ulterior, va constituiti parte civila in procesul penal.
Din descrierea dvs nu se intelege exact despre ce a fost vorba, cand s-a intamplat, daca se intampla si in prezent, cati ani aveti etc
Va sfatuiesc sa discutati cu parintii si sa cautati sa angajati un avocat.
Proces cu daune!
SavaAndra
Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)