avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal

Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? Constituirea ca parte civila, inteleg ca , dupa actualul C.p.p.. nu mai poate fii schimbata- presupun valoarea prejudiciului cerut. Cind va fii aplicabil noul C.p.p.?
Cel mai recent răspuns: Ionutmoisa82@yahoo.com , utilizator 20:53, 1 Octombrie 2018
Multumesc pentru raspuns. M-am si interesat deja, pentru ca doresc sa merg la banca pentru a cere exonerarea de la plata dobanzilor pentru o suma de care nu m-am folosit eu, ci mi-a fost sustrasa. In cazul in care banca va considera ca am dreptate, este posibil sa se constituie si ea, in calitate de persoana juridica, in parte intr-un eventual proces? SI daca da, eu mai pot avea vreo calitate? Practic, banca este prejudiciata mai mult (banii fiind ai ei, eu doar imprumutat), eu, prin plata dobanzii.
Am fost abuzata de o persoană la 14 ani dar abia acum am avut curajul sa confirm acest lucru. Mi s-a spus că ca ma pot considera o parte civila si pot cere bani. Cât pot cere pentru acest lucru. Mentionez ca nu mi-a fost deloc usor sa trec peste acest lucru mai ales că a durat aceasta "apropiere" deoarece am fost si santajata. Iar în momentul de fata imi este frica de acea persoană.
Trebuie sa depuneti intai plangere penala. Ulterior, va constituiti parte civila in procesul penal.
Din descrierea dvs nu se intelege exact despre ce a fost vorba, cand s-a intamplat, daca se intampla si in prezent, cati ani aveti etc
Va sfatuiesc sa discutati cu parintii si sa cautati sa angajati un avocat.
Daca sant parte vatamata si nu vin la proces ce se intampla

Ionutmoisa82@yahoo.com a scris:

Daca sant parte vatamata si nu vin la proces ce se intampla nu vin la nici unul

Alte discuții în legătură

Parte civila intr-un proces penal lotica lotica Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti ce inseamna sa te constitui parte civila intr-un proces penal.Care este baza legala? (vezi toată discuția)
Proces recuperare bunuri furate viorel.cirstea viorel.cirstea Agentului de distributie al firmei i-a fost furata marfa care o avea in posesie. Faptasii au fost prinsi in flagrant la un alt furt similar. Daca societatea se ... (vezi toată discuția)
Proces cu daune! SavaAndra SavaAndra Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)