avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rugaminte lamurire consecinte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rugaminte lamurire consecinte

Am o problema si as dori, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat! La fostul loc de munca am avut niste lipsuri din stocul de marfa al magazinului din cauza hotilor! Am avut o promotie la cumparaturi de 150 lei clientul avea reducere de 20%, insa clientii care cumparau de sume mici nu doreau/asteptau bonurile fiscale. La ideea sefului de magazin, am acceptat sa cumulam sumele mici pe bonuri de 150 lei pentru a face reducerea, iar cu banii obtinuti am inceput sa achitam lipsurile pentru a iesi bine la inventar! Dupa o scurta perioada seful zonal a aflat si s-a aratat deranjat de faptul ca seful magazinului impreuna cu noi ceilalti, am procedat in aceasta maniera fara a-l anunta traind cu impresia ca sumele obtinute ni le insuseam. Seful de zona l-a acuzat pe seful de magazin si i-a cerut demisia. Noi am vazut nedreptatea comisa si i-am luat apararea. Vazandu-se contrazis ne-a dat pe toti afara. Acum dupa 6 luni de la aceste neintelegeri ne ameninta ca va depune dosar la politietribunal impotriva noastra. Tin sa mentionez ca seful de zona era nou venit pe functie si ne gandeam ca acesta a fost un pretext de a scapa de noi si a-si aduce oamenii lui in magazin. Vroiam sa va rog sa imi spuneti ce e de facut in aceasta situatie si la ce anume sa ne asteptam? Ceea ce am facut este chiar atat de grav? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ge0rgiana , utilizator 12:40, 9 Aprilie 2015
Nu e aplicabil in toate situatiile acel termen de 3 luni, in sensul ca neputand face incadrari juridice sau stabili vinovatii, partea vatamata poate cere expertiza pentru a vedea daca a fost sau nu prejudiciata cu adevarat. Termenul de 3 luni poate curge de la data comunicarii unei expertize, de exemplu. (sau a unui inventar)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L., Contabil
Termenul de 3 luni este valabil din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
In speta, a fost efectuat inventarul.
Va mulțumesc! O sa va tin la curent cu noutatile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 probleme cu angajatorii, rog ajutor!! andreimuresan andreimuresan 1. am lucrat mai demult la o firma ca si vanzator in magazin intr-un centru comercial. Magazinul nu avea sistem de securitate pentru a ne proteja de furturi. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru amenintare bojitalin bojitalin buna, as dorii sa stiu daca pot face o plangere penala unei persoane care ma ameninta atat pe mine cat si pe familia mea.detin probe doar in scris,deoarece am ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie infractiuni atlantiana atlantiana Vreu sa fac plangere penala pentru delapidare si gestiune frauduloasa. Un avocat mi-a spus ca gestiunea frauduloasa se prescrie in 2 luni de la aflarea faptei, ... (vezi toată discuția)