avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Coproprietar - cumparare imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Coproprietar - cumparare imobil

O sa incerc sa desciu cat mai clar situatia in care ma aflu. Sunt casatorita cu sotul meu de 7 ani, inainte de casatorie am trait in concubinaj inca 5 ani. De la data casatoriei locuim in apartamentul lui, proprietar fiind socrul meu impreuna cu sotul ( care a devenit coproprietar in urma decesului mamei sale ), sotul meu fiind singurul lor fiu. In urma cu 3 ani a decedat si socrul meu, dar din pacate inca nu am facut succesiunea ( o vom face in cursul saptamanii viitoare ). In acest moment, sotul meu doreste sa vanda apartamentul, pentru a ne cumpara o locuinta ( o casa pe langa Bucuresti ). Problema mea este urmatoarea: sotul meu are doi copii din alte doua casatorii anterioare, eu nu am copii si mi-e teama ca la batranete voi ramane pe drumuri. Stiu ca mai devreme sau mai tarziu toti murim, imi iubesc sotul si n-as dori sa moara inaintea mea, dar daca se va intampla asta as vrea totusi sa ma asigur ca nu ma va da nimeni in strada. Daca cu banii din apartament vom cumpara o casa pe numele amandorura, eu am dreptul la 1/2 din ea ? Ce trebuie sa fac sa nu ma trezesc ca am muncit o viata degeaba ??? Sau... cand ne-am mutat in apartamentul in care locuim acum l-am renovat cu banii mei ( 7000 euro ). Cu toate acestea, cand la un moment dat am avut niste problele in casnicie, el mi-a spus ca apartamentul este al lui si usa a mea. Cum trebuie sa procedez sa am siguranta ca nu ma voi trezi vreodata aruncata in strada ??? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
Antoaneta2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:52, 10 August 2009
Antoaneta2008 a scris:

De intabulare se va ocupa probabil notarul la care vom face actele de vanzare cumparare. Trebui sa-i cer expres notarului sa-l intabuleze pe numele amandorura ? Oricum vom fi amandoi proprietari, iar in momentul vanzarii cumpararii vom face un act prin care eu vin ca si procurator de fonduri ( parca asa am inteles de la notar ca se numeste, un act prin care fratele meu imi doneaza o parte din banii necesari achizitionarii imobilului ). Credeti ca facand acest act pot sta linistita, sau este si acesta atacabil ? Eu doresc ca prin acest act sa fiu pur si simplu proprietar pe 1 / 2 din locuinta, fara ca cineva sa poata ataca acest lucru.

Chiar daca ataca asta nu inseamna ca va castiga procesul.
Donatia e irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu bani de la parinti cristeo cristeo Buna ziua. Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema. Vreau sa cumpar un apartament. Sunt casatorita. Banii pentru apartament provin in mare parte de la ... (vezi toată discuția)
Este bun propriu (chiar daca obtinut in timpul casatoriei) sau nu? dana22013 dana22013 Buna ziua! Sunt casatorita de cativa ani conform vechiului cod civil si urmeaza sa primesc de la parintii mei o suma de bani sub forma de donatie cu ... (vezi toată discuția)