odata cu `criza` asta tot mai multi angajatori profita de pe urma ei..Am incercat sa lucrez la un restaurant pe salariu minim program de zece ore pe zi..Am stat 2 zile (dar numai 15 ore in total) si daca am vazut ca nu au de gand sa facem un contract ceva i-am sunat pe sefi sa la spun ca nu mai merg si motivul.Cand am intrebat insa daca voi fi platita au inceput sa comenteze si sa ameninte...Nu e dreptul meu ca in aceste 2 zile sa fiu platita?pot merge la itm pentru a face o plangere?Indiferent de e criza sau nu as dori ca angajatorii sa fie mai seriosi si mai `legali`..sa nu-si mai bata joc de angajati...Astept un raspuns cat mai repede daca se poate .va multumesc anticipat
Aveti dreptate si ma inspaimanta sa aud situatii de acest gen in conditiile in care eu sunt persoana care se ocupa de acte personal intr-o firma! :((
In primul rand mergeti la ITM unde faceti reclamatie in acest sens. Daca aveti dovezi, martori cu atat mai bine pt dvs.
Trebuia sa aveti in contract de munca incheiat, sa primit drepturile dvs salariale, cu atat mai mult spor pentru munca suplimentara.
in primul rand dvs nu aveati voie sa incepeti sa lucrati pana nu ati semnat un contract individual de munca pt ca, cnform legi contractul individual de munca se incheie inaintea inceperii prestarii muncii salariate, deci pe undeva sunteti si dvs vinovat ca ati acceptat sa lucrati in aceste conditii. insa puteti face o reclamatie la itm, dar trebuie sa aveti dovezi clare ca ati lucrat acolo.
Este trist si ilegal ceea ce s-a intamplat
Mergeti la Inspectoratul Teritorial de Munca sau Inspectia Muncii si faceti o reclamatie cu privire la acestea.
Oricare ar fi situatia economica nu avem dreptul de a ne bate joc de oameni pentru ca angajatorii au ce manca pentru ca oamenii trag si muncesc pentru ei.
stiu ca contractul se semneaza inca de la interviu(in cazul in care ai fost acceptata de angajator)...din pacate nu si in ziua de azi.am numai 23 de ani dar sunt foarte revoltata cu ce se intampla...Si daca persoanele cu care am lucrat acolo nu vor recunoaste?!