odata cu `criza` asta tot mai multi angajatori profita de pe urma ei..Am incercat sa lucrez la un restaurant pe salariu minim program de zece ore pe zi..Am stat 2 zile (dar numai 15 ore in total) si daca am vazut ca nu au de gand sa facem un contract ceva i-am sunat pe sefi sa la spun ca nu mai merg si motivul.Cand am intrebat insa daca voi fi platita au inceput sa comenteze si sa ameninte...Nu e dreptul meu ca in aceste 2 zile sa fiu platita?pot merge la itm pentru a face o plangere?Indiferent de e criza sau nu as dori ca angajatorii sa fie mai seriosi si mai `legali`..sa nu-si mai bata joc de angajati...Astept un raspuns cat mai repede daca se poate .va multumesc anticipat
Contractul de munca, extrem de rar se semneaza inca de la interviu. De obicei se semneaza in prima zi de munca.
Mai rar veti gasi colegi care vor sustine si in instanta faptul ca dvs ati lucrat acolo, dar se pot prezenta alte dovezi: acte semnate de dvs, mail-uri cu numele dvs, colaboratori sau furnizori ai societatii cu care dvs ati mentinut legatura, etc.