avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nr maxim de salarii compensatorii in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nr maxim de salarii compensatorii in cazul demisiei

Buna ziua. Tocmai am sosit de la locul de munca unde am fost instiintat cum ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele argumentandu-se ca bugetul alocat proiectului la ca lucram eu si colegii mei nu mai este indeajuns de mare pentru noi toti, urmand ca eu sa fiu concediat. Un alt argument a fost contextul actual (criza) si efectele sale. Nu mi s-a propus sa trec pe alt post ci mai degraba o evacuare cat mai rapida a cladirii insa enuntata cu multa gratie. In schimb mi s-au oferit urmatoarele: salariu intreg pe luna curenta, 2 salarii compensatorii si plata concediului neluat inca. Vorbind cu un cunoscut despre situatia mea, el spunea ca as avea dreptul la 3 salarii compensatorii. Rugamintea mea ar fi daca se poate sa-mi spuneti cam ce drepturi am in cazul de fata (trebuie sa iau 2 sau 3 salarii compensatorii; bonurile de masa pentru luna curenta ar trebui sa le primesc ... ?). Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: usedtobeNemesh , utilizator 22:50, 25 Iunie 2009
Singurul lucru pe care va trebui sa-l discut cu tipul de la HR este problema somajului.

pai asta va fi marea problema de fapt:
Ru va solicita sa facetiu cerere de incetare a contractului cu acordul partilor (art 55 litb din coodul muncii) si va promite niste salarii compensatorii ;)
Daca acceptati si faceti dvs cerere, nu veti avea dreptul la somaj !

Daca vreti sa puteti lua somaj va trebui sa refuzati oferta lor si sa le spuneti ca asteptati sa decida daca vor sa va concedieze individual cu art 65 alin 1 din codul muncii, caz in care veti putea beneficia de somaj daca , binenteles, aveti indeplinita si conditia de a avea stagiu de cotizare (lucrat cu contract de munca) de 12 luni in ultimele 24 de luni de la data depunerii cererii de somaj.

La cocediere individuala veti avea dreptul prin lege (si nu prin bunavoinat angajatorului) la:
- preaviz de 20 de zile lucratoare in care putei lucra doar 4 ore pe zi si platit integral cu 8 ore
- plata a 1 salariu compensatoriu
- plata concediului de odihna neefectuat

Sper sa va fie utiel informatiile!
grace_r a scris:

Singurul lucru pe care va trebui sa-l discut cu tipul de la HR este problema somajului.

pai asta va fi marea problema de fapt:
Ru va solicita sa facetiu cerere de incetare a contractului cu acordul partilor (art 55 litb din coodul muncii) si va promite niste salarii compensatorii ;)
Daca acceptati si faceti dvs cerere, nu veti avea dreptul la somaj !

Daca vreti sa puteti lua somaj va trebui sa refuzati oferta lor si sa le spuneti ca asteptati sa decida daca vor sa va concedieze individual cu art 65 alin 1 din codul muncii, caz in care veti putea beneficia de somaj daca , binenteles, aveti indeplinita si conditia de a avea stagiu de cotizare (lucrat cu contract de munca) de 12 luni in ultimele 24 de luni de la data depunerii cererii de somaj.

La cocediere individuala veti avea dreptul prin lege (si nu prin bunavoinat angajatorului) la:
- preaviz de 20 de zile lucratoare in care putei lucra doar 4 ore pe zi si platit integral cu 8 ore
- plata a 1 salariu compensatoriu
- plata concediului de odihna neefectuat

Sper sa va fie utiel informatiile!

Multumesc frumos, au fost foarte utile informatiile dumneavoastra cat si cele ale celorlalte persoane. Inca odata multumesc frumos, o seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema!ajutor! daniela20 daniela20 In cazul in care am dat preavizul de somaj si am desfintat postul si s-a terminat preavizul dar totusi am nevoie de acel post cum procedez?Daca o sa chem ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu ContSters113138 ContSters113138 am primit decizia de desfacere a Contractului de Munca in urma desfiintarii postului; este vorba despre o concediere colectiva; ce sanse sunt sa putem ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in concediul de maternitate andreialexandru andreialexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca in perioada in care sotia se aflain concediu de maternitate postul sau sa fie desfiintat? Daca da, va ... (vezi toată discuția)