lucrez la o societate mare ( SA) care are mai multe magazin in toata tara. in magazinul une lucrez suntem 3 angajati si avem gestiune comuna. in programul nostru de gestiune poate sa umble mai multe persoane fara ca noi sa stim. in calculator ne poate intra cel de la it tot asa fara sa fie nevoie sa ii dam noi accept.
de curand am constatat o lipsa in gestiune si am cerut sa se faca inventar. bineinteles rezultatul este catastrofal plus ca in ziua inventarului ni se cerea sa dam inregistrare unui aviz in programul de gestiune cu toate ca marfa nu se afla la noi ci era in depozitul altui magazin. nu e prima oara cand am fost sunati de superiori sa dam inregistrare unui aviz si pana acum din pacate am dat accept orbeste. care sunt variantele de a rezolva problema in situatia in care nu suntem de acord cu achitarea lipsurilor si cei din firma doresc sa mearga la politie .
Retragerea plangerii penale prealabila reprezinta o cauza de inlaturare a raspunderii penale, in ceea ce priveste infractiunea de gestiune frauduloasa.
Din punctul meu de vedere mi s-ar parea mai logic:
a) sa nu va asumati vina daca nu o aveti - deci nu aveti ce prejudiciu sa acoperiti
b) sa mentionati faptul ca programul nu e 'safe', iar daca va fi vorba de dosar penal solicitati o expertiza. Un expert IT poate sa depisteze cine a modificat datele si cand, deci vor apare si vinovatii adevarati.
Daca "nu se poate" sa se puna la dispozitia expertului datele (spre ex. daca e implicat si IT-istul in afacere), e cam grav, pentru ca la gestionari opereaza prezumtia de vinovatie, iar nu de NEvinovatie. Dar va plana si asupra IT-istului si asupra contabilitatii o prezumtie de frauda, pe car eo vor rezolva procurorii... dupa caz. Asa incat...
c) daca se ingroasa gluma cautati un avocat cu experienta in astfel de cazuri
Complicitate furt
mirela4iubi
Buna ziua.iubitul meu a lucrat ca manager de raion in cadrul unui supermarket.in urma inventarului s-a descoperit ca lipseau anumite produse.el stia de lipsa ... (vezi toată discuția)