avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cota maxima partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cota maxima partaj

In timpul casatoriei am lucrat legal in strainatate si am trimis sotiei toti banii economisiti pt ca ea sa cumpere un apartament si o garsoniera ca bunuri comune. Dupa un an m-am intors din strainatate si m-am intalnit cu situatia ca sotia a cumparat apartamentul pe numele fratelui sau si garsoniera pe numele mamei sale. Ca a divortat de mine fara sa comunice instantei faptul ca eu ma aflam in strainatate si adresa mea din strainatate. Ca dupa divort a trecut apartamentul pe numele sau ca bun propriu. Ca in apartament ea locuia cu alt barbat iar cu garsoniera obtine venituri din inchiriere. Dupa 5 ani prin instante am resusit sa obtin sa-mi fie recunoscut in mod irevocabil dreptul meu de proprietate asupra apartamentului, nu si asupra garsonierei (aceasta apare pe numele mamei sale).
Vreau sa deschid partajul si sa cer o cota máxima din apartament. Cat pot cere cu sanse de reusita?
Mentionez ca dupa aceea ea s-a casatorit si divortat inca de doua ori, ca noi avem un copil in común caruia ii platesc pensie de intretinere si ca ea mai are un alt copil cu cel de-al treilea fost sot.
Cel mai recent răspuns: dan_plescan , utilizator 22:52, 27 Aprilie 2015
Ar fi fost bine ca odata cu stabilirea calitatii de bun comun sa se fi facut si stabilirea cotei avand in vedere ca ati demonstrat atunci cu cat ati contribuit la achizitionarea bunurilor.

Nici acum nu este tarziu dar stiti cum se zice, "bate fierul cat e cald"!:)

Instanta de judecata ar fi fost sub influenta modalitatii prin care fosta sotie a procedat pentru obtinerea bunurilor "proprii" in timpul casatoriei si ati fi obtinut cel mai probabil o cota mai mare, daca nu in totalitate.
Situatia dvs. este extrem de complicata.
La o prima vedere veti pierde procesul si nu veti obtine nimic.

Bunul nu face parte din bunurile sotilor si nu intra la partaj daca a fost cumparat in acte de fratele ei.

Aveti la dispozitie un proces dar este extrem de complicat.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Situatia dvs. este extrem de complicata.
La o prima vedere veti pierde procesul si nu veti obtine nimic.

Bunul nu face parte din bunurile sotilor si nu intra la partaj daca a fost cumparat in acte de fratele ei.

Aveti la dispozitie un proces dar este extrem de complicat.

Mai sus mentionez ca deja Curtea de Apel a decis in mod irevocabil ca apartamentul este bun común si ca a declarat nul contractul de v-c simulat dintre vanzatori si fratele fostei sotii.
Credeti ca in baza documentelor (chitante trimitere mari cantitati de bani prin banca dar fara a specifica ca sunt pt cumparare imobile, chitante trimiteri lunare de bani pt cheltuielile obisnuite, o scrisoare prin care sotia ma grabea sa trimit banii pt ca ea sa cumpere locuinta), sentinta curtii de apel care decide ca este bun común, inregistrarea ca bun común la OCPI, voi putea solicita si obtine o cota aproape de 100%?
Cunoasteti exemple de jurisprudenta in care instante recunosc cote mai mari de 50% in favoarea unuia dintre fostii soti?

Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
dan_plescan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj imobil ipotecat malmo malmo buna ziua.doresc si eu sa ma lamureasca cineva asupra unui aspect pentru ca sunt disperata.sunt proaspat divortata...am primit hotararea de divort recent.am 2 ... (vezi toată discuția)
Partaj mirunica89 mirunica89 In 2013 s-a finalizat divortul, cererea de divort a fost inaintata in 2011. Cat dureaza un astfel de proces?cat de costisitor este procesul si cat ar costa un ... (vezi toată discuția)
Partaj??? aleinad03 aleinad03 Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar. Ea a costat 235 milioane, ratele ... (vezi toată discuția)