avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament foarte urat fata de angajatii, jigneste si sfideaza indiferent de studiile pecare le ai, eu am un contract individual de munca semnat pe o perisoada de 5 luni. Daca ii spun ca plec imi va da preaviz de 15 zile si se va comporta foarte urat cu mine, si nici bonurile de masa nu mi le va da. C esa fac in cazul asta? sa plec si sa nu tin cont de acel preaviz? Alina
Cel mai recent răspuns: Elena Iorga , Avocat 18:44, 26 Iunie 2009
tudorvaleriu a scris:

1. Puteti sa lipsiti nemotivat si sa plecati si sa incepeti lucrul la noul loc de munca. Aici dati o declaratie ca veti duce carnetul de munca (daca aveti) dupa ce il veti recupera de la fostul angajator.
2. Fostul angajator va declansa procedura de concediere disciplinara, veti fi chemat la comisia de disciplina, nu va veti prezenta si veti fi concediat.
3. Nu veti avea de suferit pentru asta, dar e bine sa-i spuneti noului angajator ce faceti ca altfel va afla si va crede ca veti proceda si cu el in acelai mod.
4. Puteti sa apelati si la demisie dar dureaza mai mult.

Noul angajator stie, dansul mi-a zis ca angajatorul actual nu imi va da niciodata acordul si a avut dreptate. Mi-a mai zis ca nu am ce sa patesc ca el in cazuri din astea nu face nimic ca e prea mult chin si pentru el. Nu mai intereseaza ce imi va aparea scris pe cartea de munca ci doar daca ma poate da in judecata eventual sa castige niste bani in proces pentru vreun prejudiciu adus firmei - ca eu nu m-am prezentat in preaviz si firma a pierdut bani pe acest motiv
1. Daca lipsiti nemotivat ce preaviz mai puneti in discutie?
2. Pentru ce sa va dea in judecata, pentru lipsa nemotivata?
3. Daca stie si viitorul angajator, nu va faceti probleme, lipsiti nemotivat si plecati la noul loc de munca. faceti asa cum v-am zis mai sus.
4. Daca doriti, puteti sa ne mai intrebati pe noi despre ce se mai intampla si ce mai face fostul angajator.
Formulati anterior expirarii duratei convenite la angajare o cerere de incetare a activitatii incepand cu data stipulata in c.i.m., potrivt art. 55 lit. b.
Fata de neacordarea bonurilor de masa, contravaloarea acestora le puteti obtine in instanta, nu le puteti lasa la intrucat se acorda pentru zilele efectiv lucrate.
succes
av. Iorga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie avramiulian avramiulian Buna tuturor. Am si eu o intrebare. Acum 3 zile murise mama celui mai bun prieten. Considerand ca e obligatoriu ca eu sa fiu langa el , ma duc frumos la lucru ... (vezi toată discuția)
Demisie sau art. 55 "b" ? Amalia78 Amalia78 Buna ziua! La firma la care sunt angajata din oct.2006 nu s-au mai dat salariile din luna iulie a anului curent . Din zi in zi suntem mintiti ca \"maine\" vom ... (vezi toată discuția)
Pot sa demisionez la zi fara completarea unui preaviz? nasha nasha Sunt asistent in brokeraj, si de cateva zile firma a anuntat taierea bonurilor de masa pe o perioada de 6 luni,pe motiv ca \"lucrurile nu merg prea ... (vezi toată discuția)