avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrarea casatoriei intocmita in Belgia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrarea casatoriei intocmita in Belgia

Buna,

In anul 2009 m-am casatorit in Bruxelles cu un cetatean roman. Dupa doar doi ani ne-am despartit si un an mai tarziu a urmat si divortul:( in urma casatoriei mi-am schimbat numele. Nu am calatorit de atunci in Romania si nu am avut ocazia sa declar casatoria si nici divortul:( A existat o perioada in care am vrut sa o fac dar am aflat ca fostul sot in perioada casniciei noastre a mai contractat o casatorie in Romania cu cea care ia daruit un copil:( si nu am vrut sa ii fac probleme caci era bonlav de leucemie:( de altfel astazi nu mai este printre noi:((( A decedat anul trecut.
Am continuat sa traiesc purtand numele sau. Acum sunt si eu mamica si am nevoie sa imi fac un alt pasaport cu numele meu de domnisoara eliberat ulterior divortului pentru ca autoritatile belgiene sa imi schimbe numele. Pe certificatul de nastere al ficei mele figurez cu numele de femeie casatorita. Deci nici nu o pot inregistra pe micuta in Romania. Am angajat deja un avocat aici pentru ami recupera numele si imi cer sa le aduc un act din partea autoritatilor romane precum ca imi reiau numele si un nou pasaport tinand cont ca al meu este expirat.
Stiu ca situatia mea este destul de complicata dar sper ca cineva sa ma poata ajuta!

Va multumesc din suflet !!!!

`
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:41, 6 Mai 2015
Adica sotul dvs. daca mai traia putea fi acuzat de bigamie. :worthy:Si toate astea pentru ca dvs. nu ati solicitat transcrierea. Daca aveati transcrierea in 6 luni d-l nu se putea casatori in Romania pana cand nu ar si avut divortul inregistrat. Acum e tardiv sa mai discutam. Dvs.trebuie sa va rezolvati actele. De multe ori e mai bine sa te inhami singur in a-ti rezolva problemele. Nu trebuie sa disperati. Incercati singura. Daca mai aveti nevoie de sfaturi va adresati pe forum si vor fi destui care vor dori sa va ajute, cu siguranta. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria si divortul in spania neinregistrate in romania- inregistrare nastere in romania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, m-am casatorit in spania am facut un copil apoi m-am divortat tot In Spania, fara ca sa inregistrez nici casatoria si nici divortul in Romania, de ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei din strainatate in romania deea76 deea76 Buna ziua,ce se intampla daca nu inregistrezi casatoria unui cetatean roman in Bulgaria, cu un cetatean bulgar?Exista consecinte legale?M-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc in usa si cu multi ani in urma am mers la ... nlica nlica Buna ziua! Locuiesc in USA si cu multi ani in urma am mers la ambasada Romaniei pentru reinoirea pasaportului. La momentul acela eram casatorit si parte a ... (vezi toată discuția)