avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire, fals, uz de fals
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire, fals, uz de fals

Am o situatie mai deosebita care dureaza deja de ceva vreme.
Sunt divortata de fostul sot, avem un copil a carei autoritate in comun o exercitam. Fostul sot este recasatorit si practic nu pot lua legatura de loc cu el din cauza actualei neveste. Mai este si dinstanta dintre localitatile in care locuim (judete diferite), am avut deja 2 reincercari de procese pentru a exercita autoritatea parinteasca doar eu, insa instantele nu par prea convinse ca "doamna" este in spatele a tot ce el pretinde ca intrerpinde.
Ea suna, face scandal la gradinitle copilului, suna la medici, la Prot copilului sa ma reclame, merge la politie sa imi face plangeri... toate bineinteles pentru el si in numele lui. Pe el il trage dupa ea, ca titular, ea face si vorbeste in locul lui. Chiar si actiunile in instanta le face, le semneaza ea. Daca trimit corespondenta scrisa catre el, tot ea semneaza, la fel si sms-uri, si la telefon daca il sun, tot ea raspunde. Isi face tot felul de adrese de mail si profile de Facebook si ma jigneste pe mine si pe copil. Am pus toate acestea la dosarele din instante, insa nu par foarte convinse. Nu reusesc nici cum sa demonstrez ca nu ma pot intelege cu el, ca nici macar nu am acces la el, din cauza ei. Cum atunci sa exercitam autoritatea parinteasca in comun?
Aceasta situatie dureaza de mai bine de 2 ani, iar eu practic nu am viata, ma hartuieste peste tot... nu scapa nici o ocazie sa ma denigreze la cunostinte sau prieteni.
Va rog sa imi spuneti, ce este de facut legal, pentru ca trebuie sa se poata face ceva, este un copil la mijloc care resimte inevitabil toate aceste hartuilei.
Fostul lor avocat si polititstul la care am fost la audieri, mi-au confirmat ca ea face totul, ea vorbeste, ea initiaza toate actiunile.
In prezent urmeaza sa fac apel la ultimul dosar de exercitare a autoritatii parintesti doar de catre mine. Acest dosar a fost deschis de catre ea (in numele lui) pentru micsorare de pensie intretinere minor: de la ultimul dosar "si-a pierdut locul de munca si nu mai detine decat un venit de 340 lei", minciuni evident, inca o forma de abuz de drept. La acest dosar am facut cerere reconventionala pentru exercitare autoritate parinteasca doar de catre mine.
Multumesc mult pentru ajutor
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
ContSters81546, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 23:08, 30 Aprilie 2015
@ Martonze

(1) Ar putea fi valabil pentru ca inteleg ca dna. ar urmari nu tatal, iar ea ar justifica mai greu un interes legitim.
(2) Depinde intr-adevar de ce spune doamna la telefon sau pe facebook.

Dar va dau dreptate: o asemenea plangere ar putea sa-i contureze o imagine de fosta sotie geloasa in apel, de aceea ziceam ca ar trebui consultati avocatii.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
againstPAS, utilizator
Este o situatie foarte delicata dar care in realitate denota probleme in relatia lor de cuplu.
Sfatul de a chema tatal la o mediere mi se pare foarte pertinent pentru ca acolo nu or sa-l accepte cu concubina.
Copilul merge in acest moment la ei acasa?

Doamna, lasati apelul balta, nu vad sanse sa aveti castig de cauza. Ascultati userul Martoze, are sfaturi bune. Nu numai pentru actiuni in fata unei instante, ci pentru actiuni de zi cu zi.
Daca raspunde sotia, care e problema? Ii comunicati scurt ca doriti cu tatal copilului, in problema X, ca are o zi sa va comunice parerea lui si numai a lui. Multumesc, o zi buna!
Daca va suna, o intrebati daca e tatal copilului; nu e, la revedere, o zi buna.
Dv. aveti o problema atat de mare cu madam, incat nu vedeti lucrurile cum ar fi mai bine pentru copil. Cat timp vedeti astfel lucrurile, nu veti obtine castig in instanta.
Nu inteleg de ce trebuia sa va confirme avocatul lucruri pe care le vedeati dv. insiva? E o indoiala ciudata aici.
Nu va intereseaza doamna. E treaba ei de ce are o astfel de relatie cu el, nu e problema dv. Dv. incvercati sa dati de tata, altfel nu discutati nimic. Ii trimiteti instiintari pe mail etc., nu raspunde, faceti cum credeti.

Nu va va acorda nimeni dreptul de a exercita autoritatea parinteasca singura pentru ca are o nevasta bagacioasa si dv. nu stiti sa-i faceti fata.
Vreti sa obtineti ceva? Politica pasilor marunti si rabdare. Si ganditi-va la copil, ca ati fost intrebata de relatia copilului cu tatal si ati ignorat complet, or e esentiala.
Nu ignorati interesul copilului ca nu va place doamna, cum o fi ea, ca asa nu castigati nimic in vreo instanta.
draga doamna... nu am apucat sa raspund inca la postarile anterioare. Ca sa completez situatia, este vorba de un copil cu tulburari de spectru autist, cu certificat de incadrare in grad, al carui insotitor permanent sunt eu. Terapiile copilului de recuperare sunt multe si costisitoare, copilul vorbeste f putin, nu stie sa spuna ce i se intmapla, sau ce doreste. Are probleme de socializare si comunicare (principalele caracteristici ale TSA). Tatal nu este de acord sa vina sa se obisnuiasca cu acest copil in mediul lui, nici macar nu ma intreaba ce terapii face, ce stie sa faca sau cum ar trebuie sa se raporteze la el... a fost invitata de una dintre coordonatoarele de programe de recuperare pt o discutie despre copil si nu s-a prezentat... asta ca sa vedeti "interesul" lui pentru acest copil. L-am invitat de nenumarate ori sa ne intalnim cu copilul, sa il vada, sa ii povestesc despre el, pur si simplu refuza sa discute cu mine. "N-avem ce discuta" - este replica lui. De fiecare data vorbesc altii pentru el, de cele mai multe ori sotia. Bineinteles ca atunci cand mi-a raspuns aceasta la telefon, l-am cerut pe el, si de fiecare data spune ca nu e acasa. Am sunat si la 7 dimineata, ca sa-l prind acasa, raspunsul a fost acelasi. Asa ca spuneti-mi dvs, cum as putea sa iau legatura cu acest om? Cum as putea sa ii spun despre copil? Am eu incredere sa las un copil de 4 ani cu TSA, care abea spune cateva cuvinte unui tata cu care nu pt comunica in nici un fel? Stiti dv. ca eu ca si insotior legal, raspund penal daca se intampla ceva copilului? Asa ca, va rog, fiti mai rezervati in a emite judecati si incercati sa raspundeti la ce am solicitat. Multumesc


"Dar va dau dreptate: o asemenea plangere ar putea sa-i contureze o imagine de fosta sotie geloasa in apel, de aceea ziceam ca ar trebui consultati avocatii."

sunt despartita de acest "tata" din 2011, el si-a refacut viata in timpul casniciei noastre, mai exact cand eram eu insarcinata... in fine, ideea este ca nu mai sunt absolut interesata de acest om ca barbat. pentru mine totul se rezuma la doua variante f simple: ori 1. isi asuma responsabilitatea pentru acest copil, atat timp cat instanta ii da cu forta drepturi egale cu mine si invata sa comunice cu mine in interesul copilului; ori 2. sa ne lase in pace, sa renunte la drepturi, ma lipsesc si de pensia lui de 50 lei/luna, ca oricum numai ne incurca viata pentru banii astia...


Am incercat si medierea. Tot ce a fost in stare sa lege tatal copilului a fost ceva de genul: "O sa se gaseasca un blid de mancare si pentru copil". Asta doar asa sa va dati seama cu cine am de a face. Fara sa intrebe despre copil, nimic, nici un interes. Important e ca cineva se va ocupa si de el cat va fi la tata, sa aibe o farfurie de mancare. Asta e tot ce are nevoie un copil hiperkinetik cu TSA. Foarte inteligent. Si cu asta cred ca am zis tot.

apel voi face si daca nu voi obtine castig. pentru ca urmeaza CEDO. in aproape 3 ani jumate de procese, drepturile copilului au fost incalcate grav. un copil cu dizabilitati
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Speranţa moare ultima. Nu vă bazaţi pe CEDO, CEDO nu schimbă hotărârile judecătoreşti, ci sancţionează statul roman dacă nu a respectat nişte directive europene, ori dacă statul român a asigurat o judecată, judecătorul a primit probele, a ascultat martori, a dat o hotârâre-CEDO nu are ce face. CEDO nu rejudecă cauzele.

Alte discuții în legătură

Hartuire mama prin intermediul copilului g_iulia1974 g_iulia1974 buna ziua, fostul sot spune ca noul cod civil ii da dreptul de a avea contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede asa ceva, el doreste sa ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor guest3333 guest3333 Buna ziua, Am divortat acum 3 ani si am custodia exclusiva a minorului rezultat in urma casatoriei. Nu am ingradit legatura tatalui cu copilul dar deoarece ... (vezi toată discuția)
Tutela unica, este posibil? RoxanaAli RoxanaAli As dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a obtine custodia fetitei mele. Are 9 ani. Talal ei a facut inchisoare 4 ani pentru talharie (acum 9 an). Fetita este ... (vezi toată discuția)