avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintati de un jandarm
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintati de un jandarm

Buna ziua!Problema mea "arzatoare" e urmatoarea...in decursul noptii trecute undeva pe la orele 23 am fost la o plimbare insotit de iubita mea si fratele ei in statiunea geoagiu unde si locuiesc si in drumul nostru catre masina sa mergem acasa am vazut o sticla de ceva alcool vin cred pe care iubita mea m-a rugat sa o iau sa o arunc sa nu ramana asa pe drum.

Mentionez ca sticla respectiva era langa peretele unui club respectiv strad si am fost vazut de catre jandarmi cand am ridicat-o ei auzind si cand ea mi-a zis sa o arunc,in drumul meu spre cosul de gunoi am fost intrebat de jandarm ce fac cu sticla si daca contine alcool,i-am relatat faptele desi el a vazut cand am ridicat-o si i-am zis ca o arunc moment in care el mi-a replicat sa o arunc repede daca nu "imi [editat] si doua palme".Am aruncat sticla lam intrebat daca acum e bine si el mia zis "ce vrei ma sa iti multumesc?!mars ca iti [editat] doua" moment in care a si ridicat mana asupra mea.

Iubita mea a intervenit l-a rugat sa inceteze si sa se prezinte, a zis ca nu ne intereseaza pe noi cine e el si ca daca nu incetam ne "[editat]" o amenda de 5 milioane,iubita mea i-a replicat omului ca o sa sune la politie si el ne-a zis "mars de aici pana nu va bat" si ca nu avem martori si nu avem ce sa le facem moment in care colegul lui a intervenit sa imi zica "scoate jegosule mainile din buzunar cand vorbeste un domn cu tine".

Am plecat indemnat de iubita mea foarte speriata desi "domnul" jandarm urla injurii dupa noi,m-am dus direct la sectia de politie unde domnul de acolo dormea si mi-a dat o coala alba sa revin cu o declaratie si atat.

Mentionez ca nu am baut pentru ca in seara aia conduceam,i-am si zis domnului jandarm ca nu am baut,nu am ridicat nicio secunda tonul la ei, dimpotriva le-am vorbit foarte calm si foarte politicos desi ei ne-au adresat injuurii si amenintari constant.

Va rog daca puteti sa ma sfatuiti ce as putea face,mi se pare anormal intr-o tara civilizata sa fi injurat si aproape batut pentru ca mergi pe drum.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
Admin, administrator
Domnule "hottumattua" am intrat pe saitu asta din doua motive.
1.Ca sa cer o opinie avizata avand in vedere ca in 28 de ani nu am decat o amenda pentru centura
2 Ca sa afle si altii de ce is capibilii unii din oamenii legii
Is un barbat mai mult decat educat si pasnic,fac parte dintr-o fam, de oamenii educatii care se ocupa cu instruirea mintilor tinere.Iubita mea e ca si mine,nu e impresionata de marlanii si de cuvinte triviale,da am redat exact conversatia doar ca sa accentuez oarecum gravitatea faptelor si scuzati expresia dar daca zic la "cacat" fecale nu inseamna ca nu mai pute :) Eu va inteleg ca face-ti parte din alta "era" dar eu mi-as dori ca omu care se crede zeu doar ca e jandarm sa fie sanctionat. Ca poate eu nu mor de la o injuratura dar nenea cu chipiu incurajat ca nimeni nu ia masuri, o sa ii dea unuia o mama de bataie de il lasa lat,asa fiind sanctionat ma gandesc eu cu "mintea mea scurta" ca poate evita excesele de zel!
Noul Cod penal : ART. 296
Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
Caz similar am avut si eu cu politia locala si politia orasului unde locuiesc , amenintat si verbal si telefonic , plangerile trebuie sa le faceti la procuratura / sefii de la jandarmerie si/care este subordonată Ministerul Afacerilor Interne.
Eu cel putin trebuie sa retrag plangerile deoarece exista contradictorii : si eu am avut un ton imperativ si respectivii ... dar amenintarile telefonice au ramas in picioare , puneti avocat ( daca ai un prieten avocat iesi mai putin la bani )si mergi mai departe deoarece o sa tina cont de orice , chiar daca pierzi procesul ceea ce cred ca nu se va intampla , nu cum zic oamenii respectivi , cand ai ajuns la ministrul de la Ministerul Afacerilor Interne ( denumit astazi Ministerul Administratiilor si Internelor ) , aceeasi structura cu acelasi calup de branza ... nu se mai poate musamaliza nimic de catre superiorii acestor jandarmi din acel sector ... .

1. Plangere la politia orasului ( satului ) = locatiei unde stai
2. Plangere la procuratura
3. Plangere la parchetul militar
4. Plangere la M.A.I .

Si relatezi fapta in cauza / zona si ora , deoarece o sa ii depisteze imediat chiar daca nu s-au legitimat , se pot recunoaste si facial ( daca i-ati vazut intr-un cadru iluminat ) si nu mai amariti oamenii comentatorilor deoarece acum si pentru o injuratura iti faci dosar penal ... .
Prietena este prietena si nu sotie si se ia in calcul orice , ce are prietenia cu fapta in sine ... .

Agresare verbala , injurii , amenintari in mod repetat , se ajunge la : amenintare / hartuire si multe altele ... trebuie sa scrii exact cu lux de amanunte totul sa nu uiti nimic si sa fii atent la orice detaliu , iti faci ciorna inainte de a depune plangerile ... . Ceri numar de inregistrare de la orice plangere si nu o sa mai fie asa cum cred toti . Si dai copii a tuturor cererilor care le depui si mentionezi ( cerere depusa cu copie ) , in caz de te intreaba le spui ( pentru cazul in care se schimba sau dispare hartia care o depun ) sa fii asigurat in orice privinta ... .

P.S. : Sunt incoltit de politia locala si cea de la oras mai rau ca la inchisoare deoarece nu le convine cand seful lor are dosar penal pentru amenintare in mod repetat ... iti doresc success si ce doresti si te rog sa vorbesti frumos tot timpul ca orice cuvant care il spui gresit poate fi folosit impotriva-ti si o sa fii nevoit sa retragi apoi cererile si orice intrevedere cu organele statului trebuie sa intri in institutii cu un martor , nu iti poate ingradi nimeni acest drept :
Iti prezint aici : [ link extern ] /

Aici ai din constitutia romaniei :

art. 15 aliniat 1
art.16 aliniat 1 si 2
art. 21 ( toate aliniatele )
art. 22 aliniat 1 si 2
art. 23 aliniat 1
art. 24 aliniat 1
art. 26 aliniat 1 si 2
art. 31
art. 51
art .52 aliniat 1

daca cazul degradeaza in mod insistent dar te rog sa fii calm , linistit , impartial , ( fie si atunci cand simti ca avocatul care l-ai desemnat ) incearca sa te abati de la drumul tau si incep amenintari subtile , fii atent cu telefonul si inregistreaza , apoi fa-ti copii , cand vei fi amenintat la telefon ai dreptul sa prezinti cerere scrisa la procuratura si apoi sa ti se extraga convorbirea ( toate astea sunt masuri care te vor apara pe viitor ) , ce ti-am dat din constitutia Romaniei sunt articole care te indreptatesc si te ajuta , citeste bine si mult success si pe viitor sa fii atent la orice pas care il vei face ca sa nu te coste apoi mai mult .

Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
ContSters331166, utilizator
Si pe viitor sa fii atent si sa mergi pe strada daca vrei razboi cu MAI il poti face usor , MAI ( Ministerul Administratiilor si internelor ) , jardarmeria este subordonata acestei institutii ....

cum a zis mai sus , Art. 297 Noul Cod Penal Abuzul în serviciu Infracţiuni de serviciu aliniatul 1

art 246 cod penal
art 193 cod penal ( amenintarea )

si te rog sa te uiti atent si la constitutia romaniei , daca doresti iti pot pregati toate articolele cap la cap deoarece am fost intr-un caz similar ...
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
Uite si dovada concludenta :) , ca sa se vada ca am dreptate , tu ai zis ca ai fost amenintat de un jandarm , eu am fost amenintat de catre comandantul politiei locale din orasul meu :

Ministerul Public
Parchetul de pe langa judecatoria xxxx
Operator cu date cu caracter personal ( numarul )
Dosar nr. ( ...... ) si data .... ( e recenta data are o saptamina )

CATRE Domnul x si y ( nume prenume )
Adresa mea ...

Va facem cunoscut faptul ca sesizarea dumneavoastra a fost inregistrata la numarul de mai sus si a fost trimisa la Politia Orasului ( ... ) , in vederea efectuarii de cercetari fata de numitul ( .... ) sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art.206 si 297 CP .

Dupa definitivarea cercetarilor penale va vom comunica solutia dispusa in cauza .

Stampila / numele si prenumele procurorului ...

===========================================

Infracţiuni contra libertăţii persoanei

Art. 206

Ameninţarea = 3 luni la un an de zile sau cu amenda .

============================================

Infracţiuni de serviciu

Art. 297

Abuzul în serviciu = (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Detalii: [ link extern ]

Deci cu alte cuvinte cei care nu cunosc legile si le e lene sa se documenteze , eu am si inregistrati telefonice si martori care au asistat la discutie , nu prezenti ci au auzit discutia cuvant cu cuvant ... .

Ti-am dat exemplu curat , daca vrei sa faci rau , de azi inainte sa fii atent si cu ochii mari deschisi si oricare te injura sau te scuipa sau te ameninta indiferent de persoana ( ca e civil sau functionar public ) , sa fii foarte calm , asa cum era domnia sa Isus Hristos !

Daca stau sa scriu prin ce calvar am trecut eu la ultima confruntare cu acest domn comandant de politie locala , o sa ziceti ca nu merita sa fie in functie si etc ... .

Saraca lege HG 537/2007 actualizata, prin art. 1, pc. 3, lit k), art. 2 alin.(1) si art. 3
a iscat un mare scandal in primarie / ISU / MAI si vecinii in cauza si raspunsul aferent domnule care ati fost cam in aceeasi situatie ( alta a fost la mine ) , uite si un raspuns de la :

Ministerul Afacerilor Interne
Departamentul .... ( nu il scriu )
Inspectoratul .... ( nu il scriu )

***************** imi da raspunsul ***************

Si concluzia a fost ca : s-a aplicat legea in cauza cu sanctiuni si ca multumire :

Va multumim pentru interesul manifestat in domeniul .... ( problema care am avut-o) de la cap la coada : combaterea si prevenirea incendiilor cit si amenintarea si abuzul in serviciu a celor care au instrumentat cazul .

Asa sa ne ajute Dumnezeu si Domnul Isus Hristos !

Si uite asa am ajuns sa se roage de mine cei care au instrumentat cazul sa nu ajunga sa aibe cazierul patat sau sa faca inchisoare . Acum las totul la bunatatea lui Dumnezeu sa-mi lumineze mintea ca pe viitor sa nu mai intru in aceste conflicte dar daca interesul a fost prea mare ( in randurile organelor abilitate ) s-a ajuns la dosare penale si nu crede ca eu am fost mielul lui Dumnezeu , am si eu pentru hartuire ( dosar fabricat ) , dosarul impotriva-mi a fost demontat de dovezile care erau impotriva-mi deoarece am avut un martor intotdeauna langa mine cand am fost in vizita la politie / politia locala / primarie si etc ...
Mai pe romaneste am fost instruit si educat cum sa parcurg fiecare pas in aceasta problema care deja ma sufoca / imi provoca stare de neliniste / nesiguranta in familie si multe altele .

Dumnezeu cu mila . Mai am timp de gandire pina pe data de 20 cand ajunge si procurorul desemnat de la Bucuresti , am timp de gandire daca e sa retrag toate cererile sau nu , am in spate deja 2 avocati care vor fi prezenti cu mine pe data de 20 pentru a merge mai departe sau a retrage cererile formulate impotriva celor implicati in acest caz . Bineinteles asteapta si doua posturi de televiziune sa le dau argumente si copii la orice ( tot cu acordul avocatilor ) daca vreau sa fac totul public si atunci nu se mai poate face nimic in a se musamaliza ceva .

Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-au cerut datele si eu am fugit de jandarmi.ce mi se paote inampla daca ma prind in viitor? Aseara cand ma intorceam de la baschet m-am inatlnit cu 2 jandarmi(unul era sergent),sergentul ma prinde de mana si imi spune si mi-o suceste,mergand asas pana ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala controlata de jandarmi Catalyyn92 Catalyyn92 Buna seara!Sunt administratorul unei firme care comercializeaza cosmetice si parfumuri si azi am intampinat o situatie deloc placuta!In urma cu cateva zile am ... (vezi toată discuția)
Ajutor! tanar batut in sectia de politie de catre politist Mari_S Mari_S Buna ziua, am nevoie, va rog, de pareri competente... in urma cu 3 zile fratele meu a fost cu un grup de prieteni prin oras si fara sa fie vinovat s-au trezit ... (vezi toată discuția)