Am gasit pe net un comentariu scris de binecunoscutul judecator de la CSM, Cristi Danilet.
Pe pagina:
[ link extern ] /
Am gasit urmatoarea explicatie data de catre acest magistrat de la CSM.
„Pt incalcarea Codului deontologic nu exista vreo forma de `tragere la raspundere`. A gresi nu inseamna a comite o infractiune. Pt decizii ale magistratilor cu care nu sunteti de acord puteti dosar sa formulati cai de atac judiciare, nu plangeri administrative.
Incerc sa va explic si mai clar: daca va nemultumeste o solutie, o contestati in calea de atac; daca aveti problema pe conduita magistratului, faceti plangere in disciplinar. Acum, daca dvs invocati reaua-credinta sau grava neglijenta, tr sa o argumentati si chiar sa o demonstrati – iar faptul ca un magistrat a aplicat gresit o norma de drept nu e suficient, de aceea si exista materia nulitatilor si caile de atac.”
Interesant acest articol si raspuns, dar nu am vazut ca acesta sa spuna ca magistratii pot sa aiba dosar penal daca au savarsit o infractiune de abuz in serviciu. In clipa in care un judecator da o hotarare definitiva cu intentie rea care nu este dreapta, aceasta poate fi considerat ca magistratul se poate alege cu dosar penal?