avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cand consideram ca un magistrat a calcat pe bec?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cand consideram ca un magistrat a calcat pe bec?

Am gasit pe net un comentariu scris de binecunoscutul judecator de la CSM, Cristi Danilet.
Pe pagina:
[ link extern ] /
Am gasit urmatoarea explicatie data de catre acest magistrat de la CSM.

„Pt incalcarea Codului deontologic nu exista vreo forma de `tragere la raspundere`. A gresi nu inseamna a comite o infractiune. Pt decizii ale magistratilor cu care nu sunteti de acord puteti dosar sa formulati cai de atac judiciare, nu plangeri administrative.
Incerc sa va explic si mai clar: daca va nemultumeste o solutie, o contestati in calea de atac; daca aveti problema pe conduita magistratului, faceti plangere in disciplinar. Acum, daca dvs invocati reaua-credinta sau grava neglijenta, tr sa o argumentati si chiar sa o demonstrati – iar faptul ca un magistrat a aplicat gresit o norma de drept nu e suficient, de aceea si exista materia nulitatilor si caile de atac.”

Interesant acest articol si raspuns, dar nu am vazut ca acesta sa spuna ca magistratii pot sa aiba dosar penal daca au savarsit o infractiune de abuz in serviciu. In clipa in care un judecator da o hotarare definitiva cu intentie rea care nu este dreapta, aceasta poate fi considerat ca magistratul se poate alege cu dosar penal?

Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 22:59, 9 Mai 2015
Martonze a scris:

mie mi-au respins două revizuiri ca inadmisibile, pentru nişte hotărâri absolut aberante, unde în motivaţie, scrie negru pe alb că "dacă se respecta legea,(era vorba de o executare silită) nu se putea aplica hotărărea judecătorească" X-( Deci inamovibilii aceştia pun hotărârea judecătorească deasupra legii.
Şi nu totdeauna hotărârile aiurea sunt date din reacredinţă sau prin trafic de influenţă, de multe ori este vorba de lene(necitirea dosarului) sau de prostie-adică lipsa de judecată a ...judecătorului.
Şi aşa, justiţiabilul rămâne cu paguba.


In felul acesta nu putem sa iesim in strada, sa cerem dreptate? Sunt si alti oameni carora magistratii nu le fac dreptate, doar o revolutie i-ar trezi din abuzurile lor pe care le dau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)
Judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat? aidu aidu hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce ... (vezi toată discuția)