in speta:
sunt dat in judecata pt a face dovada proprietatii terenului pe care este construit blocul. Daca puteti , as dori sa comentam pe aceasta tema.
Am inteles ca unii proprietari de apartamente au realizat lucrari intr-un spatiu comun al cladirii fara sa aiba acceptul asociatiei de proprietari. Actiunea asociatiei si solutia instantei de recurs mi se par justificate.
Am inteles ca unii proprietari de apartamente au realizat lucrari intr-un spatiu comun al cladirii fara sa aiba acceptul asociatiei de proprietari. Actiunea asociatiei si solutia instantei de recurs mi se par justificate.
instanta de recurs a modificat cele 2 hotarari in urma autorizatiei emise de Primarie, ceea nu mi se pare tocmai corect avand in vedere ca subsolul facea obiectul unui litigiu.Asociatia de Proprietari, intentioneaza sa inchirieze acest subsol. Mie, personal nu mi se pare tocmai justificabil.
Din cele mentionate in final , care schimba in totalitate speta prezentata , actiunea Asociatiei de Proprietari e una intemeiata.
Iar subsolul blocului are calitatea de bun proprietate comuna fortata si perpetua , asa incat , in vederea utilizarii , si a efectuarii de acte de dispozitie materiala (constructii , imbunatatiri , montarea de utilitati ) e necesar acordul tuturor copartasilor .(-e un act de dispozitie materiala -vad incidenta regula unanimitatii , nefunctionand acel mandat tacit , utilizat pentru acte de folosinta si administrare ).
Se poate ajunge chiar la o schimbare a destinatie acestui subsol.
Bine mentionat de Ioana....subsolul blocului este bun proprietate comuna fortata si perpetua. Si daca este folosit de catre proprietarii apartamentelor acelei scari nu mi se pare corect si legal ca presedintele Asociatiei sa ii cheme in judecata .
Iar schimbarea destinatiei acelui subsol trebuie sa aiba in primul rand acordul proprietarilor. Ceea ce se pare ca in cazul de fata nu exista.....#-o